MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. május 13., szerda 13:00

MEFOB döntőben a magyar hölgyek U18 B3x3-as kosárlabda válogatottja

A kecskeméti Decathlon parkolójában a hét végén tartották a B33 Tour 2015 második fordulóját. A hazai és nemzetközi mezőnyben, öt kategóriában 45 csapat mérte össze játéktudását.


A magyar válogatottak mellett a B3x3 kosárlabda nemzetközi élmezőny külföldi csapatai (a szerbek, a horvátok, a bosnyákok, a szlovének, a románok és a lengyelek) is megmérettették magukat az idei mezőnyben.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) II. fordulójában a hölgyeknél az U18HUNTEAM (a júniusi debreceni világbajnokságra készülő magyar válogatott keret csapata) 15:14-re végül legyőzte a Szegedi Tudományegyetemről érkező USC Szeged csapatát. A férfiak mezőnyében az USC Szeged (az I. forduló elvesztett döntője után) ez alkalommal felülkerekedett a Nyugat-magyarországi Egyetem Soproni Műegyetemi Atlétikai és Football Club (SMAFC Sopron) játékosain, 12:10 lett most az eredmény.

Az Elite kategória 12 csapatos mezőnyében a 9 külföldi csapat mellett, az alakulóban lévő 3x3-as hazai válogatott keretének tagjai is szerepeltek. A TOUR győri döntőjébe a forduló legjobb 4 csapata jutott be, a szurkolók nagy örömére a magyarok is továbbjutottak. A döntő mérkőzést a végső győzelemre is esélyes két csapat, a korábbi világelső szlovének a szerb alakulattal vívták. A mérkőzés eredményeként az első helyet végül a 3x3 Ljubljana-Brezovica játékosai szerezték meg, diadalmaskodva a 3x3 Team Kragujevác csapata felett. A dobogó harmadik fokára a Bor2Ball (lengyel) egylet tagjai állhattak fel, a hazai válogatott, a HUNTEAM a 4. helyet szerezte meg. A B33 TOUR 2015. május 23-án Pécsett a Műjégpályán folytatódik.

Az amatőr kategóriák győztesei:

BOYS: Szeged Lakers

WOMEN: Szilády 1

TEENAGERS: Güzű

 

További részletek és eredmények az eseményoldalon találhatók.

 

Képgaléria

{gallery}2018{/gallery}