MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói nyerték a B33 MEFOB-ot

A férfiak és a hölgyek versenyében egyaránt a Szegedi Tudományegyetem USC Szeged csapata nyerte a debreceni 3x3 U18 világbajnokság kísérő versenyeként megszervezett B3x3 Kosárlabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB). Hétvégén a Nagy Templom előtti Kossuth téren, a világbajnokság pályáin igen nagy hőségben játszották mérkőzéseiket a MEFOB döntős csapatok.

MEFOB döntőben a magyar hölgyek U18 B3x3-as kosárlabda válogatottja

A kecskeméti Decathlon parkolójában a hét végén tartották a B33 Tour 2015 második fordulóját. A hazai és nemzetközi mezőnyben, öt kategóriában 45 csapat mérte össze játéktudását.

2015. április 28., kedd 17:46

Elindult a B33 MEFOB

Elindult a B33 MEFOB

Tíz női és tizennégy férfi csapat részvételével a Tücskecsarnokban tartották meg a B33 Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) I. fordulóját, ahol első körben a férfiak mezőnyében az USC Szeged, míg a hölgyeknél a TFSE szerezte meg a győzelmet. A versenysorozat célja a 2015. évi egyetemi - főiskolai B33 kosárlabda bajnoki cím, vagyis a B33 MEFOB győztes, valamint a további helyezések eldöntése mellett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által elindított 3 a 3 elleni játék (3x3) széles körben történő megismertetése, a sportág népszerűsítése és általa a felsőoktatási intézmények, az intézményi sportszervezetek, valamint a Diák Sport Egyesületek közötti kapcsolat erősítése.

2014. november 26., szerda 07:40

Kosárlabda gála a Tüskecsarnokban

Kosárlabda gála a Tüskecsarnokban

Nagyszabású történelmi előmérkőzése lesz a Tüskecsarnok ünnepélyes átadása alkalmával rendezendő All Star gálának: először rendeznek egyetemi All Star kelet-nyugat találkozót, amely november 29-én, szombaton 15.15 órakor kezdődik.

A nyíregyházi és szegedi diákok taroltak Kecskeméten

Május 31-én, szombaton rendezték meg a férfi és női B33-as kosárlabda döntőket. A döntőben a férfiaknál a NYF SE, míg a nőknél a SZTE nyerte el a 2014-es B33 bajnokság bajnoki címét.

2014. május 29., csütörtök 15:26

B33: Egyetemi finálé Kecskeméten

B33: Egyetemi finálé Kecskeméten

A B33 Decathlon Tour következő állomásán rendezik meg az Országos Egyetemi és Főiskolás B33 Bajnokság döntőit május 31-én (szombaton), Kecskeméten.

Közgázos lányok és debreceni fiúk győzedelmeskedtek a kosár döntőn

Idén újra Debrecenben rendezték meg a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) döntőjét, ahol a négy legjobb fiú és lány csapat küzdött meg a bajnoki címért és az ezzel együtt járó lehetőségért, hogy a magyar egyetemi sportot képviselhessék Rotterdamban, az Európai Egyetemi Játékokon.

2014. március 13., csütörtök 21:55

Győzött, így továbbjutott a Szeged

Győzött, így továbbjutott a Szeged

A vendég miskolciak kezdtek jobban a ki-ki mérkőzésen, s egy negyed után vezettek is. A második negyed egyértelműen a szegedi csapaté volt, szünetben már a hazaiak vezettek. A második félidő élvezetes, színvonalas játékot hozott, nem adta olcsón a bőrét a miskolci együttes, de a kritikus helyzetekből rendre a szegedi csapat jött ki jobban.

2014. március 06., csütörtök 20:03

Nyíregyháza: nyerő volt a 77 pont

Nyíregyháza: nyerő volt a 77 pont

Színvonalas, izgalmas, küzdelmes meccseket játszottak egymással Nyíregyházán a helyi és a szegedi egyetemi csapatok. Érdekesség, hogy a nyíregyházi hölgyek és urak egyaránt 77 pontot szerezve kerekedtek szegedi ellenlábasuk fölé.

2014. február 28., péntek 13:31

Szeged-Közgáz 1-1

Szeged-Közgáz 1-1

Két érdekes mérkőzést játszott Szegeden a helyi együttes a Közgázzal. A férfiak összecsapásán jobbára a vendégek vezettek, de a szegedi fiúk végig tapadni tudtak a fővárosi brigádra, sőt időnként a vezetést is átvették, de a végjátékban Lakits két triplája megpecsételte sorsukat. A hölgyek találkozóján az első félidőben a remek támadójátékos nyújtó, ügyesen, szervezetten kosarazó Közgáz akarata érvényesült, 15 pontos előnyt szereztek a vendégek szünetre. A harmadik negyedben aztán megmutatkozott, hogy 6 játékos azért nem 12, a minden tekintetben hosszabb kispaddal rendelkező hazaiak szinte átrohantak az első félidő remek, koncentrált játékába a jelek szerint belefáradó fővárosiakon és a maguk javára fordították a mérkőzést.

1. oldal / 2