MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. február 15., vasárnap 23:38

Márciusban jön a II. Cheer MEFOB!

A tavalyi sikeres debütálás után március 6-án és 7-én az ELTE-BEAC szervezésében újra megmutathatják az ország legjobb cheerleader-csapatai, mit tudnak.


Tavaly márciusban a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájával (KEK) egy időben először rendezték meg az első Cheer Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnokságát (MEFOB). A cheerleading egy fiatal sport Európában, ennek ellenére több magyar egyetem is rendelkezik már komoly csapatokkal. 2014-ben az ELTE csapatai végeztek az élen, a szegedi, a debreceni és a gödöllői egyetem csapatai előtt.

A rendezvény célja a felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére színvonalas bajnoki rendszerben, rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása cheerleading és cheer dance szakágban. A sportág további népszerűsítése, a szabadidő kulturált eltöltése, a felsőoktatási intézmények, intézményi sportszervezetek és DSE-k közötti kapcsolatok erősítése továbbá az egyetemi, főiskolai országos bajnoki cím eldöntése.

Idén, ahogy már tavaly is, a rendezvény a KEK-kel szoros összhangban kerül megrendezésre az ELTE-BEAC Sportcsarnokában, a cheer döntője a futsal torna döntőjét előzi majd meg, garantálva a sok lelkes és bíztató nézőt és a remek hangulatot.

Akit érdekel, miként varázsolják el a közönséget a páratlan szépségű magyar lányok az amerikai filmekből már jól ismert sportágban, az ki ne hagyja március 6-án és 7-én a II. Cheer MEFOB-ot!

Ha többet szeretnél megtudni magáról a hazai cheerleader sportágról, akkor nézd meg Kovácsik Rita és Miklós Mátyás, az ELTE Cheerleaders tagjaival készült interjút a Digi Sport március 4-ei adásában.

További információk a Facebookon és a versenykiírásban találhatóak.