MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Magyar Egyetemi - Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokság

  • Dátum: 2016. április 23-24.
  • Helyszín: Miskolci Egyetem campusa (szombat), Bükk-hegység – Csókás (vasárnap)
  • Rendező: MEFS, MEAFC, Diósgyőri Tájékozódási Futó Club
  • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Kategória: Versenysport
  • Sportág: Tájfutás

 

 

 
 
Magyar Egyetemi - Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokság
valamint
Borsod Kupa és Herman Ottó Emlékverseny
számára
 
A verseny felkért védnökei
  • Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem Rektora
  • Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem Kancellárja
  • Kiss Gábor, Miskolc MJV sportért felelős alpolgármestere
  • Zsigmond Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tájékozódási Futó szövetség elnöke
 
A verseny célja
 
A Magyar Egyetemi - Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnoki címek és helyezések eldöntése és a sportág népszerűsítése, továbbá versenyzési, valamint felkészülési lehetőség biztosítása a Miskolcon megrendezésre kerülő 2016-os Egyetemi Tájékozódási Futó Világbajnokságra.
 
Rendező
A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség, valamint a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség megbízásából Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club, valamint a Diósgyőri Tájékozódási Futó Club.
 
A verseny ideje
2016. április 23-24. (szombat-vasárnap)
 
A verseny helyszíne
Miskolci Egyetem campusa (szombat), Bükk-hegység – Csókás (vasárnap)
 
A verseny formája
 
MEFOB: országos rangsoroló, rövidtávú, normáltávú, valamint váltóverseny
Borsod Kupa és Herman Ottó Emlékverseny: kétfordulós (1. futam rövidtáv, 2. futam normáltáv) országos rangsoroló egyéni verseny összetett értékeléssel (Borsod), valamint háromfős váltóverseny (Herman)
 
Program
 
 
 
 
 
Kategóriák
 
MEFOB:
  • rövidtáv egyéni: F/N21A , F/N21C. Tervezett győztes idő 15 perc.
  • váltó: F/N21A (3 fős váltók, 60 perc/váltó győztes idővel, sprint jellegű)
  • normáltáv: F21A (terv. győztes idő 80’), N21A (65’), F21C (50’), N21C (45’).
 
Borsod Kupa:
  • F/N 10D (sprinten nem szalagos), 12C, 14B, 15-18C, 16B, 18B, 21A, 21B, 21 BR, 40, 45, 50, 55, 60, F65, F70, Nyílt kezdő, Nyílt technikás, gyerekverseny
 
Herman EV.:
  • F/N21, Mix rövid, Mix technikás; valamennyi 3 fős váltó, 60 perces győztes idővel. Sprint jellegű terep és pályák.
 
Terep:
  • Rövidtáv és váltó: alapvetően városi terep, parkos, ligetes területekkel, beépített részekkel, minimális szintkülönbséggel.
  • Normáltáv: középhegységi terep, 350-690 méter közötti tengerszint feletti magassággal, sok pontszerű objektummal, az átlagosnál több sziklával, fejlett úthálózattal, változó fedettséggel és jelentős szintkülönbségekkel.
 
Nevezés:
 
  • MEFOB: 2016. április 11. hétfő 24:00 óráig beérkezőleg kizárólag e-mailben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen az alábbi adatok megadásával: név, születési időpont, felsőoktatási intézmény, kategória, MTFSz nyilvántartási szám (amennyiben van), diákigazolvány szám
  • Borsod-Herman: 2016. április 11. hétfő, 24:00 óráig beérkezőleg az ENTRY rendszeren keresztül vagy e-mailben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
 
Költségek:
 
MEFOB: nevezési díj nincs. A MEFS Általános Versenykiírásban foglaltaknak megfelelően a tanintézetek 500 Ft/fő regisztrációs díjat fizetnek előzetesen átutalással (MEAFC, 18203064 – 06016066 – 40010088). A közlemény rovatban kérjük feltüntetni a versenyző nevét és a felsőoktatási intézményt. A regisztrációs díj összege 1.000 Ft határidőn túli nevezés esetén, valamint ha nem előzetesen átutalással, hanem a helyszínen történik a befizetése. MEFOB indulóknak a hallgatói találkozó ingyenes, a nevezők egy adag egytálételt, és egy pohár italt kapnak.
 
Borsod Kupa és Herman Ottó Ev.: 
 
SportPont Program:
A MEFS Elnökség döntése értelmében valamennyi MEFS rendezvény automatikusan csatlakozik a SportPONT programhoz. Ennek keretében a regisztráció alkalmával az alábbi adatok kerülnek rögzítésre: név, diákigazolvány szám, születési dátum. A rendező fenti adatokat a versenyt követően átadja a MEFS-nek.
 
Szállás
  • MEFOB indulóknak saját felszereléssel, tornateremben térítésmentes (csak szombat éjszakára). Nevezéskor kérjük megadni az igényeket!
  • Borsod Kupa versenyzői számára: Kollégiumban Miskolcon 2.000 Ft / fő / éj + 18 éves kor felett 450 Ft IFA, valamint tornateremben Miskolcon 1.000 Ft / fő / éj
 
Szállítás
A verseny helyszínei tömegközlekedéssel elérhetők, ezért szállítást nem szervezünk.
 
Díjazás
  • MEFOB: Az 1. helyezett váltók, illetve az FN21A kategóriákban az egyéni versenyzők elnyerik a „MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI EGYETEMI - FŐISKOLAI BAJNOKA” címet. Az I – III. helyezett váltók és egyéni versenyzők érem, oklevél és tárgyjutalom díjazásban részesülnek.
  • Borsod Kupa: A 2 versenynap összetett eredménye alapján minden kategória 1-3 helyezettjei érem díjazásban részesül.
 
Érintés nélküli SI-rendszer
A Főiskolás Világbajnokság tesztversenyeként ezen a hétvégén az érintés nélküli SI-rendszert fogjuk használni, minden futam minden kategóriájában. A gyártó cég jóvoltából minden résztevő számára térítésmentesen biztosítunk SI-dugókát (SPORTident Active Card) a verseny idejére.
 
Egyéb
  • A MEFOB esetében a rendezés költségei a rendezőket, az utazás, étkezés költségei a résztvevőket terhelik.
  • A MEFOB-ra nevezett sportolók indulási jogosultságát és a kísérők létszámát a MEFS sportági referense ellenőrzi. Ennek során a csapatvezetők diákigazolvánnyal, vagy index másolattal és személyi igazolvánnyal igazolják a résztvevő sportolók személyazonosságát, és felsőoktatási státusát, továbbá teljesítik a befizetési kötelezettségeket, illetve a diákigazolvány hiányában hivatalos intézményi igazolást kell bemutatni a jogviszonyról. A 2014-ben oklevelet szerzettek jogosultak a MEFOB versenyein részt venni, melyet oklevélmásolattal igazolnak. Az indulási jogosultságot a MEFOB általános szabályzata határozza meg. Az ellenőrzött sportolók és kísérők az adott versenyre érvényes rajtengedélyt kapnak. Minden versenyzőnek rendelkeznie kell érvényes sportorvosi igazolással!
  • A verseny egyben válogató verseny az augusztusi Főiskolás és Egyetemi Világbajnokságra, valamint a Felnőtt EB-re is.
  • A kísérőverseny indulói mindkét egyéni versenyszámban a Főiskolás OB versenyzői után (kb. 30-60 perctől) indulnak. A két váltóverseny időben egyszerre zajlik.
Mindenkit szeretettel várunk!
 
 
 
 
 
 
 
Sprint versenyszám:

„A” kategória: 1. Bakó Áron (BME), 2. Tugyi Levente (ME), 3. Nagy Patrik (NYME)

„C” kategória: 1. Bacsó Bence (ME), 2. Szabó Tamás (ME)

Női „A” kategória: 1. Weiler Virág (BME), 2. Kovács Filoména (PTE), 3. Bertóti Regina (SE)

Női „C” kategória: 1. Hanyicska Zsaklin (DE), 2. Kecskés Réka (ME)

 

Váltó versenyszám:

Férfi: 1. Sulyok Ábel, Miavecz Balázs, Bakó Áron (BME), 2. Stork Mihály, Györgyi Péter, Liszka Krisztián (ELTE), 3. Korózs Attila, Nyeste Ákos, Tugyi Levente (ME)

Női: 1. Dénes Orsolya, Kadocsa Rebeka, Weiler Virág (BME), 2. Becze Rita, Ratinland Zsófia, Kovács Filomána (PTE), 3. Zsigmond Vanda, Faggyas Eszter, Vincze Rebeka (ELTE)

 

Normáltáv versenyszám:

Férfi „A” kategória: 1. Bakó Áron (BME), 2. Liszka Krisztián (ELTE), 3. Tugyi Levente (ME)

Férfi „C” kategória: 1. Tóth Péter (ELTE), 2. Varga László (BME), 3. Győrffy Kristóf (PTE)

Női „A” kategória: 1. Viniczai Csenge (Óbudai Egyetem), 2. Kovács Filoména (PTE), 3. Bertóti Regina (SE)

Női „C” kategória: 1. Oláh Renáta (BME), 2. Hanyicska Zsaklin (DE), 3. Mészáros Lili (ELTE)

 

Intézmények közötti verseny:

1. BME,

2. ELTE,

3. Pécsi Tudományegyetem

Utoljára frissítve: 2016. november 15., kedd 13:56