MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 24., kedd 01:27

Kiváló székesfehérvári példa a duálkarrier támogatására

A székesfehérvári élsportoló atléták továbbtanulásának ösztönzésére összefogott az ARAK és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara Székesfehérvárott. 

Kiváló székesfehérvári példa a duálkarrier támogatására Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar (Székesfehérvár)

Az elmúlt években a székesfehérvári atléták számára is komoly kihívást jelentett a továbbtanulás és a sportkarrier összeegyeztetése. Mivel a felsőoktatásba jelentkezők jó része Budapesten, vagy más vidéki egyetemi városban folytatta tanulmányait, a versenyzőknek a sportolás és az egyetemi tanulmányok párhuzamos megtartásáért jelentős áldozatokat kellett hozniuk.

Az egyetem és cég stratégiai együttműködési megállapodás értelmében a jövőben a felvételt nyert tehetséges atléták az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán egyéni tanulmányi rend segítségével a sportszakmai munkát továbbra is magas színvonalon végezhetik. Az együttműködésnek köszönhetően a jövőben nemcsak a tanulmányi, hanem sportszakmai, létesítményi és versenyrendezési területeken is együttműködik az egyetem és az atlétikai klub.

„Az Alba Regia Atlétikai Klub évek óta a honi atlétikai utánpótlás-műhelyek elitjébe tartozik. Az együttműködésnek köszönhetően Fehérvár már országos szinten is vonzóvá válik azok számára, akik a tanulást és a sportolást egyaránt magas színvonalon képzelik el.” – emelte ki Hirt Károly, a klub elnöke az együttműködés kapcsán. Az együttműködésről Dr. Györök György dékán azt mondta, hogy a jövőbeni együttműködés gyümölcseit leginkább a sportoló diákok élvezhetik majd, akik a helyi műszaki felsőoktatás égisze alatt minden lehetőséget megkapnak, hogy sportteljesítményük kiteljesítése mellett piacképes diplomát szerezzenek.

„Szükség van azon tehetségek felkarolására, akik eredményeikkel, mentalitásukkal egy napon az utánpótlás példaképévé válhatnak, akikre büszke lesz a sportegyesületük, városuk és a felsőoktatási intézményük.” – közölte az egyetem dékánja. A megállapodás kapcsán  dr. Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt, hogy sikerült Székesfehérváron a műszaki felsőoktatást megerősíteni, a duális képzést beindítani, és az Alba Regia Műszaki Kart megalapítani, míg másik nagy büszkeség a közlemúltból a Regionális Atlétikai Központ, és az utánpótlás-akadémiai műhelymunka. 

Az ARAK Utánpótlás Akadémia  az alap- és középfokú oktatási intézményekkel korábban kötött együttműködései után kezdte meg a főiskolák és az egyetemek irányába is kapcsolatai kiépítését.