MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. november 08., vasárnap 12:20

15. alkalommal rendezték meg A Tudás Útját

15. alkalommal rendezték meg A Tudás Útját

Huszonkét magyar felsőoktatási intézményből neveztek futók a ma tartott 2015-ös Atlétikai-Félmaraton Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságra (MEFOB), amelyet az immáron 15. alkalommal megrendezett „A Tudás Útja” nagyszabású rendezvény részeként szerveztek.

2015. október 28., szerda 23:53

Jövő héten rajtol "A Tudás útja"

Jövő héten rajtol "A Tudás útja"

Nevezésre buzdít „A Tudás útja” futóverseny idei plakátja. Ebben ez évben is két távon, november 8-án, 11 órakor, a Nagyvárad tér Semmelweis Egyetem elméleti tömbje előtt állnak majd rajthoz mindazok, akik beneveztek „A Tudás útja” futóversenyre. Az "Akadémiai" 6 kilométeres táv a Magyar Tudományos Akadémiáig tart, míg a 21,1 km-es félmaratoni táv a Duna-parton felfűzve az ott található egyetemeket érintve tér vissza a Semmelweis Egyetem előtt lévő célhoz.

 

Novemberben Félmaraton MEFOB - ismét a Tudás útján

„A Tudás útja” futóversenyen ez évben is két távon állhatnak rajtvonalhoz a futók. A mezőny november 8-án, ismét 11 órakor indul a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől. A félmaratoni táv nyitott lesz, itt mérettetik meg magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság versenyzői, valamint a hallgatói csapatok mellett rajtvonalhoz álló felsőoktatásban dolgozó férfi és női csapatok is.

 

Közismert emberek népszerűsítették a sportos életmódot a tudás útján ez évben is

A Semmelweis Egyetem (SE) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által közösen szervezett „A Tudás útja” futóversenyen két távon állhattak rajtvonalhoz a futók. A mezőny 11 órakor indult a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől. A félmaratoni távon egyaránt megmérettették magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság, az Európa-kupa és a hivatalos félmaratoni Budapest-bajnokság versenyzői.

Tudás Útja lesz november második vasárnapján

Az idén 14. alkalommal megrendezendő Tudás útja futóverseny sajtótájékoztatóján dr. Mészáros György, a Semmelweis Egyetem főigazgatója elmondta, céljuk az egyetemisták mozgásszegény életmódján való javítás, a mozgás, sport megszerettetése a fiatalokkal. Az eseményt november 9-én, 11 órakor rendezik meg, a Nagyvárad tér elől indul a futás.

2013. november 10., vasárnap 21:33

Rekordlétszám a Tudás Útján

Rekordlétszám a Tudás Útján

A november 10-én, vasárnap 13. alkalommal megrendezett Tudás Útja futóversenyen 655-en futottak félmaratont vagy 6 kilométert, ami rekordnak számít az esemény történetében. Az indulók létszáma a tavalyi évhez képest másfélszeresére, ezen belül a felsőoktatási hallgatók száma kétszeresére nőtt. Budapest egyetlen, kifejezetten egyetemi hosszú távú utcai futóversenye nem csak a futásról szól, hanem a lehetőséget is biztosít az egyetemistáknak, főiskolásoknak a találkozásra, ismerkedésre. A félmaratoni táv keretében rendezték a magyar egyetemi-főiskolai országos félmaraton bajnokságot (MEFOB) és a MASZ versenyengedéllyel rendelkező atléták Félmaratoni Budapest Bajnokságát is.

2013. október 28., hétfő 11:36

A MEFS és a Tudás Útja

A MEFS és a Tudás Útja

Az idei évben a Semmelweis Egyetem rektora, Prof. Dr. Szél Ágoston felkérte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget (MEFS) a Tudás Útja futóesemény szervezésének operatív koordinálására. A verseny rendezője, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar célja a MEFS bevonásával Budapest egyik meghatározó egyetemi sporteseményévé tenni a Tudás Útját.