MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. szeptember 21., hétfő 11:58

Indul a budapesti egyetemi futsal bajnokság

Budapesti egyetemek nevezését várja a Budapesti Labdarúgó Szövetség (BLSZ) október 9-ig. A BLSZ és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a budapesti egyetemi hallgatók számára harmadik alkalommal indítja útjára a fővárosban a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Futsal Bajnokságot.

2014-es díjátadó ünnepség 2014-es díjátadó ünnepség

A bajnokságban való részvételhez jelképes a nevezési és tagsági díj, mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Társasági adó (TAO) támogatása révén az egyetemi csapatokra is vonatkozik a 90%-os díjcsökkentés. A 2014/2015-ös szezonban a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem (BME FC), a Corvinus Futsal, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE-BEAC PPK), a Testnevelési Egyetem (TFSE), az Óbudai Egyetem, az ELTE-BEAC ÁJK, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Főiskola csapatai vettek részt.

A 2015/2016-os idényre a régi csapatok mellett új jelentkezők nevezését is várják. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szent István Egyetem, az ELTE BTK és a Testnevelési Egyetemtől függetlenül a Semmelweis Egyetem csapatai is tervezik az indulást. A szervezők szerint minden esély meg van egy, az eddiginél még népesebb egyetemi bajnokság elindítására. Lovász Tamás, az MLSZ Budapesti Igazgatóságának (BLSZ) vezetője számára kiemelten fontos az egyetemi labdarúgás támogatása, ezért a résztvevő csapatok számára csak jelképes nevezési és tagsági díjat kell fizetnie.

Lovász Tamás elmondta, hogy az előző évhez hasonlóan egy izgalmas négyes döntővel záródik az idei kiírás is, melynek helyszíne remélhetőleg egy, a belvárosi egyetemek közelében található központi csarnok lesz, ahova minél több szurkoló ki tud majd látogatni. A torna illeszkedik a nagypályás fordulókhoz, így nem fog ütközni a hétvégi mérkőzésekkel. A lebonyolítás az előző évhez hasonlóan hétvégi mini tornákkal, alapszakasz mérkőzésekkel kezdődik és a már említett négyes döntővel fog zárulni tavasszal.  A bajnokságon való indulás lehetősége minden budapesti felsőoktatási intézmény számára adott. A 12 csapatosra tervezett bajnokságra 2015. október 9-ig lehet nevezni.

A további részletekkel kapcsolatban a BLSZ irodáján, a bajnokság Facebook oldalán, illetve a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet érdeklődni. A kiírás és a tájékoztató letölthető a BLSZ és a MEFS oldaláról, illetve a bajnokság FB oldaláról is.