MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. március 24., csütörtök 13:26

Öldöklő harc a Final Four-ért!

Az utolsó forduló jogosan kaphatja ezt a címet, hiszen matematikailag 6 csapatnak volt esélye bejutni a négyes döntőbe. Az alapszakasz helyeinek sorrendje, pedig az utolsó mérkőzésig nyitott volt, így tehát kijelenthetjük az idei volt a BEFB eddigi legizgalmasabb szezonja. A négyes döntő pedig még csak most jön!


A nap első felében a Bodon Péter FC - Pázmány hozta mindkét mérkőzését - köztük egy igazi ELTE ÁJK - Pázmány JÁK jogász örök rangadót - amivel a saját részéről mindent megtett azért, hogy a Final Fourba jusson. Ám az eredmények alakulása miatt elképzelhető volt az, hogy a kék mezesek számára ez is kevés lesz. A szentkirály utcai jogászok a tavalyi szezont sereghajtóként zárták, így idei eredményük és szervezettségük üde színfoltja volt a bajnokság alapszakaszának. 

 

A bajnokság újonca az NKE SE utolsó 3 fordulóban 6 mérkőzést nyerve, álomhajrával küzdötte be magát a négyes döntőbe. Első vasárnapi mérkőzésük ígérkezett nehezebbnek, ahol a másik újonc Semmelweis csapatát fogadták. A közszolgálatisok egy erős első félidőnek köszönhetően zsebelték be a három pontot, amit még három követett az Óbudai Egyetem futsal csapata ellen. Természetesen ezen a hétvégén, a bajnokság második legeredményesebb párosa a Fűzi - Pálfi duó ismét ontotta a gólokat. 

 

A BME Futsal Club vasárnap a bajnokság idei legnagyobb gólkülönbségű győzelmével 21-0-ra verte az ELTE-TTK csapatát. A BME-ből Weimann Ricsi egymaga 10-et vállalt a természettudósok ellen. A címvédő második mérkőzése igazi szuper rangadónak ígérkezett, hiszen a TF - BME mérkőzés mindig igazi egyetemi klasszikus. Az NB2-es csapatból Sztranyovszkyval - Bakayval - Örkényivel megerősített TF 8-4-es vereséget szenvedett a Csernai legénység ellen. A mérkőzés különlegessége, a csapatok már az első percektől kezdve gyakorolták a bajnokság további szakaszára az 5-4-es játékot.

 

Az ÁJK - BTK mérkőzés gólzáport és hatalmas hajtást hozott. A több forduló után végre teljes csapattal kiálló BTK megmutatta igazi erejét, és megérdemelten zsebelte be a három pontot. A mérkőzés érdekessége, hogy a 14. percben még gólt szerző Palkó Marci, a 42 perctől kapusként is helyt állt Hídvégi kiállítása után. 

 

A továbbjutó helyek eldöntése, az utolsó előtti mérkőzésig nyílt volt, amikor is az idei évben játékos hiányban szenvedő Óbudai az ELTE-PPK csapatát fogadta. Az ELTE-sek közül több játékos is nagypályás mérkőzést játszott, így az idei évben alaposan megfiatalított keretükből azoknak kellett a csapat szekerét húzni, akik idén néha kevesebb lehetőséget kaptak. A 7 gólyával felálló PPK-sok azonban hozták a kötelezőt, és 8-1-es vezetésük után igaz kicsit kiengedtek, de végül hozták a mérkőzést. A Pázmány és a PPK csapata között csak a jobb gólkülönbség döntött arról, hogy ki lehet a Final Four tagja.

 

A góllövőlista alaposan felborult az előző fordulóhoz képest, hiszen az alapszakasz után így néz ki a góllövőlista élmezőnye:

 

1. Weimann Richárd (BME) 21 gól

2. Pálfi Zoltán (NKE) 20 gól

3. Rákóczi Dániel (ELTE - BTK) 19 gól

4. Fábián Gábor (BME) 18 gól

5. Csernay Dávid (TFSE) 13 gól

 

Az alapszakasz után az alábbi elődöntők kerülnek megrendezésre az április 6-i Final Fouron:

 

BME FC - ELTE-BEAC PPK

TFSE - NKE SE

 

Szeretnénk, hogy a BEFB Final Four az egyetemi labdarúgás egyik ünnepe legyen, így bízunk benne, hogy telt házat tudnak a csapatok varázsolni a gyönyörűen felújított Gabányi László Sportcsarnokba!

 

Gyertek el Ti is április 6-án szurkolni a csapatotoknak!

FB esemény: https://www.facebook.com/events/1568888613425063/

 

Hajrá Egyetemi sport!

 

Forrás: Sajben Marcell