MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 11., szerda 18:06

ELTE-s győzelmek a Cheer MEFOB-on

Az ELTE fölényes győzelmét hozta az 5 egyetemi csapat 120 résztvevőjével múlt szombaton a Bogdánfy utcai ELTE-BEAC Csarnokban rendezett idei cheer MEFOB. Az ELTE stratégiai rektorhelyettese, dr. Karácsony András fővédnökségével szervezett eseményen dr. Székely Mózes, a Felsőoktatási Tervezési Testület elnöke, a MEFS főtitkára, valamint dr. Bárdos György egyetemi tanár köszöntötte a versenyzőket. A tribün a mintegy kétszáz fős nézőseregnek köszönhetően teljesen megtelt.


A sportolókat Miklós Mátyás és Kovács Tamás konferálta fel és a koreográfiák között szakkommentátorként mondták el a nézőknek, hogy melyik kategóriát és milyen elemeket láthatnak. Az eredményhirdetésnél a MEFOB díjakat Simona Mikova és Katarina Kern Pirnat bírók adták át. A pontozólapokat a csapatok az oklevelükkel együtt megkaphatták, s emellett a bíróktól személyesen megtudakolhatták, miben hibáztak, hogyan tudnak még fejlődni.

Vegyespárosban az érmeket az ELTE hallgatói szerezték meg. Első lett 129,2 ponttal Nagy Gréta és Szilágyi Péter, második Megyeri Enikő és Németh Bálint alig 2 ponttal lemaradva az elsőségről. A harmadik helyet 121 ponttal a Vagyas Fanni - Burián András páros szerezte meg.

A hölgyek párosának arany és ezüstérmét is az ELTE hallgatói hozták el. A dobogó legfelső fokára állhattak fel kiváló eredményükkel (135 ponttal) a Veres testvérek, a Torba Zita-Szabó Hanna páros 133.5 ponttal pedig a második lett. A harmadik helyet a gödöllői Szent István Egyetemen tanuló Samu Fanni és Szamosi Anikó szerezte meg.

A hölgyek csapatversenyét az ELTE lányai nyerték, az ezüstérem az Óbudai Egyetem lánycsapatának nyakába került. A vegyes csapatok között az elsőséget az ELTE Sotokan csapata nyerte, míg az ezüstérmet az ELTE Charlie’s Angels csapata, a bronzérmet pedig az Óbudai Egyetem Coed Group Stunt csapata hozta el.

Az egyetemi (Eötvös Loránd Tudomány Egyetem, Miskolci Egyetem, Szent István Egyetem, Óbudai Egyetem és a Nyugat Magyarországi Egyetem Savariai Egyetemi Központ-Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület) csapatok visszajelzései alapján a sportág képviselői a tavalyihoz hasonlóan idén is nagyon sokat tanulhattak és fejlődtek, sok tapasztalatot is szereztek a MEFOB-on. A rendezvény sikeréhez pedig a csinos lányok mellett hozzájárult Kereszt Ádám ELTE-s hallgató freestyle kosaras bemutatója is. A MEFOB eredmények és a megszerzett pontszámok itt megtekinthetőek.

 

EREDMÉNYEK

 

Képgaléria

{gallery}1945{/gallery}