MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 06., csütörtök 20:00

Csütörtökön nyitják meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját- szombaton debütál Cheer MEFOB

Március 6-án este 8-kor kezdődik a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) megnyitója az ELTE Bölcsészettudományi Karán. A megnyitón beszédet mond többek közt Nyilasi Tibor, az esemény fővédnöke, és itt kerül sor a csoportmérkőzések sorsolására is. Az esemény több szempontból is különleges alkalom az egyetemi sport számára, itt debütál például a cheerleader MEFOB szombaton! Az esemény védnöke Dr. Kiss Ádám a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke lesz.


Csütörtök este nyílik meg, majd 7-én és 8-án zajlik a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája Budapesten. A több mint 20 éves múltra visszatekintő sportrendezvényt Magyarországon, Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján élő magyar egyetemisták hozták létre. Az eseményen Kárpát-medence legjobb egyetemista futsal csapatai mérkőznek meg egymással. A résztvevők többek közt a szlovákiai Révkomáromból, a kárpátaljai Beregszászról, a romániai Csíkszeredából, Sepsiszentgyörgyről, Kolozsvárról és Marosvásárhelyről, valamint a szerbiai Újvidékről érkeznek.

A tavaly megkezdett hagyományt folytatva az idei KEK-hez is kapcsolódik karitatív kezdeményezés. A torna szervezői és résztvevői a sporton keresztül segítenek – ezúttal a szabadkai Hallássérült Iskolaközpont tanulói számára gyűjtenek sportfelszereléseket, sportjátékokat.

A rendezvény további érdekessége, hogy a futsal döntő előtt megrendezésre kerül az I. Magyar Egyetemi és Főiskolai Cheerleader Bajnokság is.

A rendezvény honlapja: http://kek.elte.hu

 

Program:

Március 6., csütörtök

19:30 Megnyitó, sorsolás

Helyszín: ELTE Bölcsészettudományi Kar, Múzeum krt. 4/A, Dékáni tanácsterem

 

Március 7., péntek

8:00-22:30 Futsal torna: csoportmérkőzések

Helyszín: ELTE Bogdánfy úti Sporttelep

 

Március 8., szombat

8:00-15:30 Futsal torna: rájátszás

15:30-tól I. Egyetemi és Főiskolai Országos Cheerleader Bajnokság

17:00 Futsal torna döntő

17:30 Díjátadó ceremónia

Helyszín: ELTE Bogdánfy úti Sporttelep