MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) döntése alapján a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE) közösen Öttusa Egyetemi Világbajnokságot (EVB), a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel (MKKSZ) közösen pedig Szegeden, Kajak-kenu EVB-t rendezhet. A Matyi-érre tervezett esemény megszervezésével kapcsolatosan folynak a tárgyalások a Szegedi Tudományegyetem vezetésével is.

Öttusa és Karate Egyetemi Világbajnokságokat rendezne Magyarország

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) 2018-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel (NKE) közösen Öttusa Egyetemi Világbajnokságot (EVB), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) pedig most először Karate EVB-t kíván rendezni.

 

Jelentős sportdiplomáciai eredmény  az öttusa és a cheer is ott lesz az egyetemi világbajnokságok programjában

A nemzetközi egyetemi sportprogramok közé számos új sportág szeretett volna bekerülni, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) Végrehajtó Bizottságának döntése nyomán azonban végül az öttusa és a cheer sportág került ki győztesként.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

A világbajnoki- és Universiade-aranyérmes örül annak, hogy egyre több szabadidősport rendezvény van

A 2011-ben, Shenzenben, Universiade-győztes Szényi Péter is ott lesz a hétvégi női sportfesztiválon. A Boczkó Gáborral, Imre Gézával, Rédli Andrással csapatban párbajtőr világbajnoki aranyat nyerő magyar vívó az élsport mellett is rendszeresen sportol kikapcsolódásként, ezért tisztában van a szabadidősport és a tömegsport fontosságával.

Soha nem volt ennyi nő a Kopaszin! Élsportolók népszerűsítették a szabadidősportot

Az ősz egyik legnagyobb tömegsportrendezvényén több ezer hölgy vette birtokba a Kopaszi-gátat.

Az EFOTT lehet a nyár legsportosabb fesztiválja

Igazi csemegének ígérkezik Zánkán a június 29-e, a Civil Tér színpadát ugyanis sztársportolók lepik el, akik a beszélgetésen túl, egy kis mozgásra is kaphatóak lesznek. A nyár legsportosabb fesztiváljának ígérkező EFOTT-on a hagyományos sportágak mellett az újdonságnak számító sárkányhajózás és a bossaball is kipróbálható, de a vízi mókák és a szervezett bicikli-túrák sem maradnak el. Íme egy kis ízelítő a közel 50 „mozgólehetőség” közül.

Hét olimpikonját ünnepelte a Kölcsey Ferenc Gimnázium

Zsúfolásig megtelt a Kölcsey Ferenc Gimnázium nagyterme, ahol a tanintézet tanárai és diákjai a valaha az iskola padjait koptató, a londoni olimpiát is megjárt tanítványaikat, illetve korábbi diáktársaikat köszöntötték.