MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. május 18., hétfő 21:29

Idén 64%-al többen neveztek a Triatlon MEFOB-ra

Az V. Egri Triatlon Fesztiválon megrendezett 2015-ös Triatlon Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB) a férfiaknál 30 versenyző küzdött, míg a nőknél 11 versenyző állt a rajtvonalhoz.


Az abszolút férfi elsőséget Czigány András, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) diákja nyerte el, aki 58 perc 37 másodperc alatt ért a célba. Másodikként az Eszterházy Károly Főiskoláról (EKF) ez évben is Balogh Bence ért be, 14 másodperccel követve az aranyérmest. A harmadik helyet Király István, az Eötvös József Főiskola hallgatója szerezte meg, 59 perc 37 másodperces idővel.

Az abszolút női címet a tavalyi ezüstérmes Szakály Zsófia, a Széchenyi István Egyetem (SZE) diákja nyerte el, aki 1 óra 10 percen belül ért célba. Másodikként Ménes Anita, a Debreceni Egyetem hallgatója végzett 1 óra 13 percen belüli idővel, míg harmadikként Molnár Enikő, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem diákja léphetett a dobogóra 01:17:31-es idővel.

A május 16-án tartott nagyszabású, több triatlon versenyt is összefogó eseményen a MEFOB csapatversenyekben a férfiaknál az első helyet a PTE diákjai szerezték meg (Czigány András, Bicsák Bence, Nagy Máté) 2:59-en belüli összesített futamidővel. Másodikként a Szegedi Tudományegyetem hallgatói végeztek (Stefán Márk, Kapitány Zoltán és Stefán Máté) 3:11-en belüli idővel, harmadikként pedig az EKF Balogh Bence, Erdős Péter és Kertész Balázs összeállítású csapata ért a célba 3:13-on belüli idővel.

A lányoknál Szakály Zsófi és László Klára kiváló szereplésével, a SZE csapatának 1 óra 10 percen belüli idő eredménye jelentett elsőséget. A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Triatlon Szövetség megbízásából az AGRIA Kerékpár és Triatlon Klub által szervezett versengés eredményhirdetésén díjat adott át dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára.

A részletes eredmények az esemény oldalon megtalálhatóak

Képgaléria

{gallery}2020{/gallery}