MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. június 16., hétfő 10:56

Egerben voltak az abszolút férfiak és nők

A Triatlon Fesztiválon megrendezett 2014-es triatlon MEFOB-on az egyetemisták megmérkőztek az abszolút férfi és abszolút női cím elnyeréséért. A férfiaknál 16 versenyző küzdött, míg a nőknél 9 versenyző állt a rajthoz.

Egerben voltak az abszolút férfiak és nők MEFOB Triatlon Férfi Csapat - 2. ELTE, 1. SZTE

Az abszolút férfi elsőséget Bertha Jakab Malek, az Eszterházy Károly Főiskola diákja nyerte el, aki 45 perc alatt ért a célba. Másodikként Balogh Bence, szintén az Eszterházy Főiskoláról 59 perc alatt, harmadikként pedig Hadházi Máté, a Debreceni Egyetem diákja, szintén 59 perc alatt teljesítette a távot. Az ezüst és bronzérmes között mindössze egy másodperc volt a különbség. Igazán izgalmas verseny volt!

Az abszolút női címet Pap Eszter, a Semmelweis Egyetem diákja nyerte el, aki egy óra hat perc alatt ért célba. Másodikként Szakály Zsófia, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója végzett 1:09-es idővel, míg harmadikként Arató Csilla az ELTE diákja léphetett dobogóra, 1:16-os idővel.

A június 15-én tartott nagyszabású, több triatlon versenyt is összefogó eseményen a MEFOB csapatversenyekben a férfiaknál az első helyet a Szegedi Tudományegyetem diákjai szerezték meg (Stefán Márk, Stefán Máté, Kapitány Zoltán, 3:10-es futamidővel), másodikként az ELTE csapata végzett (Székely Gellért Zsombor, Kovácshegyi Bence és Kereszti Ádám, 3:48-as idővel).

A lányoknál a csapatversenyt a Semmelweis Egyetem diákjai nyerték, Pap Eszter és Németh Renáta, két óra huszonöt perc alatt értek a célba. Ezüstérmet szereztek a Széchenyi Egyetem lányai, Szakály Zsófia és Dohovics Virág 2:29-es idővel.

A bronzérmet a lányoknál az ELTE (Arató Csilla, Bicskei Petra) csapata nyerte.

 

ABSZOLÚT EREDMÉNYEK

 

CSAPAT EREDMÉNYEK

Képgaléria

{gallery}1931{/gallery}