MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 06., csütörtök 20:03

Nyíregyháza: nyerő volt a 77 pont

Színvonalas, izgalmas, küzdelmes meccseket játszottak egymással Nyíregyházán a helyi és a szegedi egyetemi csapatok. Érdekesség, hogy a nyíregyházi hölgyek és urak egyaránt 77 pontot szerezve kerekedtek szegedi ellenlábasuk fölé.


Nyíregyházi Főiskola-USC Szeged 77-67 (14-20,23-11,11-14,29-22)
Nyíregyháza, egyetem és főiskolai bajnokság, női keleti csoport

Nyíregyháza: GÖMZE 11 pont, Bene 6, POPENKO 26, SÁNDORFI 26, Osváth 6.Cs: Domokos.
Szeged: Láng 5/3, Mocsai 7/3 pont, TÓTH C. 21, Zsíris K. 2, Zsíros L. 2.Cs: Mészáros 9/3, ÓDRY 12/6, Földi 8/6.

A korábbi időszakhoz képest lényegesen erősebb összetételben játszó vendég szegedi csapat kezdett jobban, pontosabban, s vezetett is egy negyed után. A második 10 percben aztán a Sándorfi-Popenko kettős ellenállhatatlan játéka révén szinte állva hagyta az egyébként tartalékos Nyíregyháza a Szegedet, a hazaiak első negyedbeli 6 pontos hátránya ugyanekkora előnnyé változott a nagy szünetre.

Térfélcsere után, a harmadik negyedben inkább a küzdelem, a harc dominált, jól védekeztek a csapatok, a Szeged valamivel többször tudta hibázásra kényszeríteni ellenfelét, így megfelezte félidei hátrányát. A befejező 10 perc kifejezetten színvonalas játékot, minimum amatőr NB I-es, de inkább A-csoportos nívójú kosárlabdát hozott. Sűrűn estek a kosarak, Popenkót és Sándorfit, ahogy a második negyedben, ezúttal sem tudták megállítani a vendégek, így összességében egy remek mérkőzésen a kritikus helyzetekben jobban koncentráló hazaiak megérdemelten nyertek.

 



Nyíregyházi FSE - USC Szeged 77-63 (11-13, 15-12, 23-23, 28-15)
Nyíregyháza, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi keleti csoport

Nyíregyháza: Oláh 7/3, Makrai 4/3, Szondy K., SZONDY Á. 16, FARKASINSZKI 37.Cs: GÁSPÁR 13.
Szeged: Gyuricskó 10, Masa 2, FELLEGI 17/9, VARGA 10, Szőke 9. Cs: Horváth 3/3, Gura 3/3, Rozs 9.

Az első félidő elég ideges légkörű, sok hibával tarkított játékot hozott. Kevés volt a kosár, nagyon ügyeltek a védekezésre a felek. A két gárda váltott vezetéssel fej-fej mellett haladt, szünetben egy ponttal, 26-25-re a hazai együttes vezetett.

Térfélcsere után látványos, kosarakban gazdag, élvezetes lett a játék, egy negyed alatt dobtak csaknem annyi pontot a csapatok, mint amennyit az egész első félidőben. Továbbra is szoros, kiélezett volt a csata. A záró szakaszban zónára állt át a nyíregyházi együttes s ezzel megzavarta a Szeged csapatát. Támadásban viszont nagyon "éltek" a hazai magas emberek, s a hajrában a Farkasinszki, Szondy Á., Gáspár trió tagjainak eredményessége révén leszakították riválisukat a hazaiak, s  végül biztosnak mondható győzelmet arattak - amelyért nagyon meg kellett dolgozniuk.