MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. április 28., kedd 17:46

Elindult a B33 MEFOB

Elindult a B33 MEFOB

Tíz női és tizennégy férfi csapat részvételével a Tücskecsarnokban tartották meg a B33 Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) I. fordulóját, ahol első körben a férfiak mezőnyében az USC Szeged, míg a hölgyeknél a TFSE szerezte meg a győzelmet. A versenysorozat célja a 2015. évi egyetemi - főiskolai B33 kosárlabda bajnoki cím, vagyis a B33 MEFOB győztes, valamint a további helyezések eldöntése mellett a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség által elindított 3 a 3 elleni játék (3x3) széles körben történő megismertetése, a sportág népszerűsítése és általa a felsőoktatási intézmények, az intézményi sportszervezetek, valamint a Diák Sport Egyesületek közötti kapcsolat erősítése.

2014. november 26., szerda 07:40

Kosárlabda gála a Tüskecsarnokban

Kosárlabda gála a Tüskecsarnokban

Nagyszabású történelmi előmérkőzése lesz a Tüskecsarnok ünnepélyes átadása alkalmával rendezendő All Star gálának: először rendeznek egyetemi All Star kelet-nyugat találkozót, amely november 29-én, szombaton 15.15 órakor kezdődik.

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

2014. szeptember 11., csütörtök 07:09

II. Regionális Nemzetközi Universitas Kosárlabda Torna

II. Regionális Nemzetközi Universitas Kosárlabda Torna

A tavalyi első nemzetközi MEFOB kosárlabdatornát követően, idén két osztrák együttes részvételével kerül megrendezésre Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csarnokában a II. Regionális Nemzetközi Universitas Kosárlabda Torna, melynek szervezője az MKOSZ, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE kosárlabda szakosztálya.

2014. augusztus 05., kedd 23:13

Megállíthatatlanok a debreceni fiúk

Megállíthatatlanok a debreceni fiúk

Augusztus 4-én újabb fényes győzelmet aratott a Debreceni Egyetem fiú kosárlabda csapata az EUSA Játékokon. Nagy csatában portugál ellenfele fölé kerekedett a debreceni csapat, ezzel csoportelsőként jutott a legjobb nyolc közé Rotterdamban.

Közgázos lányok és debreceni fiúk győzedelmeskedtek a kosár döntőn

Idén újra Debrecenben rendezték meg a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) döntőjét, ahol a négy legjobb fiú és lány csapat küzdött meg a bajnoki címért és az ezzel együtt járó lehetőségért, hogy a magyar egyetemi sportot képviselhessék Rotterdamban, az Európai Egyetemi Játékokon.

2013. június 04., kedd 09:13

B33 egyetemi bajnok a SZoESE

A Szombathelyen és Debrecenben szereplő csapat: Forrai Dániel, Bódi Bence, Simon Bence, Für Attila

Egy győzelem és két harmadik hely megszerzésével Egyetemi Bajnok lett a SZoESE B33-as csapata.

A nőknél Pécs, a férfiaknál Szombathely nyerte a B33 MEFOB-ot

Budapest és Szombathely után, Debrecenben került sor a DECATHLON 3x3 Kosárlabda Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (B33 MEFOB) harmadik, egyben utolsó fordulójára. Ez az állomás egyben döntővel is felért, mert a FIBA által a 3x3 kosárlabda versenyekre kialakított pontrendszerben elérhető pontok duplájáért folyt a verseny.

2013. április 18., csütörtök 17:05

B33 MEFOB

B33 MEFOB

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség idén először hirdeti meg a B33 MEFOB-ot, Decathlon Egyetemi és Főiskolás 3 x 3 kosárlabda Bajnokság 2013 néven.

2013. február 1-én, pénteken lezárult a csapatsportágak nevezési határideje

A 2012 októberében elkezdődött Universiade előkészületek és az előzetes sportági egyeztetések folyományaként az elmúlt hetekben a MEFS tárgyalásokat kezdeményezett az érintett sportágak szövetségeivel egyetemi válogatottak indításáról az Universiadén.