MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. június 04., kedd 09:13

B33 egyetemi bajnok a SZoESE

Egy győzelem és két harmadik hely megszerzésével Egyetemi Bajnok lett a SZoESE B33-as csapata.

A Szombathelyen és Debrecenben szereplő csapat: Forrai Dániel, Bódi Bence, Simon Bence, Für Attila A Szombathelyen és Debrecenben szereplő csapat: Forrai Dániel, Bódi Bence, Simon Bence, Für Attila

Az újonnan létrehívott Egyetemi-Főiskolai Kosárlabda Bajnokság mellett a MEFS és az MKOSZ a Dechatlon B33 Tour keretében is meghirdette az egyetemisták bajnokságát. 3 helyszínen mérték össze erejüket a csapatok 3:3 ellen. Az egyetemi-főiskolai bajnokságban induló egyesületeknek (a SZoESE is ezek közé tartozik) kötelező volt csapatot indítaniuk a B33-ban is így 12 csapat versengett a bajnoki címért.

Az első fordulónak Budapest adott otthont a soroksári Dechatlon parkolójában május 4-én. A SZOESE itt Karagity, Mészáros, Tóth, Horváth összeállításban szerepelt és a 3. helyet szerezte meg. Ezt a szombathelyi forduló követte május 11-én. A csapat itt Simon, Bódi, Für, Forrai összeállításban végig magabiztosan játszva megszerezte az első helyet.

Az utolsó forduló helyszínéül Debrecent választották a szervezők. A SZOESE az előző két forduló eredményei alapján az első helyről várta az összesítésben duplán számító debreceni mérkőzéseket.

A csapat a szombathelyi összeállításban utazott el a Hajdúságba és ismét magabiztosan teljesített. Bár a 3. helyen végeztek, de ez elég volt ahhoz, hogy a három torna összesített eredményei alapján elhódítsák a bajnoki címet és a vele járó 50.000 Ft értékű Dechatlon utalványt.

Az egyetemi- főiskolai bajnokságban megszerzett országos 4. helyet és az egyetemi B33-ban szerzett bajnoki címet összesítve elmondható, hogy a SZOESE kiválóan teljesített a felsőoktatási intézmények 2012/2013-as versengésében.

A csapat edzője: Kéri Péter