MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Ki győzi le Cseh Lacit, Joó Abigélt és Heidum Bernadettet?

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség ma tartotta sajtótájékoztatóját a Magyar Sport Házában a felsőoktatási hallgatók Mozdulj Rá! motivációs kampányáról és annak első kiemelt rendezvényéről, a Hősök terén 2016. május 5-én 10.00 és 18.00 között megrendezésre kerülő Kosárünnep 2016 című rendezvényről.

Árvai Károly/kormany.hu

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a sportcsillagok ösztöndíját az idei év díjazottjainak. Az eseményen jelen volt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Székely Mózes, Fábián László, a MOB sportigazgatója és a díjazottak felsőoktatási intézményeinek rektorai is.

Eldőlt, kik kapják a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának nyertesei között szerepel a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség nagykövete, a háromszoros Universiade győztes, többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes, többszörös világbajnok úszó Cseh László és a 2013-as kazanyi Universiade győztes, kétszeres Európa-bajnok magyar judos Joó Abigél.

Világkupán Knoch Viktor szerezte meg Magyarország első koris aranyérmét

500 méteren a leggyorsabbnak bizonyult és ezzel beírta magát a sporttörténelembe Knoch Viktor hétvégén a rövidpályás gyorskorcsolyázók erzurumi világkupaversenyén. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tanuló, 2 éve a 2013-as Universiadén csapattársaival Béres Bencével (SE) Burján Csabával (ELTE) és Oláh Bencével (SE) gyorskorcsolya váltóban aranyérmet szerző 25 éves hallgató a sportág első magyar vk-győztese.

Visszanéztünk Szocsira: büszke lehet az egyetemi sport!

Talán kevesen tudják, hogy a Szocsi Téli Olimpián szerepelt Magyar Csapat jelentős részét aktív egyetemi - főiskolai hallgatók alkották. A már több világversenyen is bizonyított sportoló fiatalok a nemrég befejeződött téli olimpián is bizonyították: a magyar egyetemi sportnak van mire büszkének lenni.

„Fogadom”: olimpikonokká váltak az Universiade érmesei

Szocsi lázban ég a sportvilág, ami nem is csoda, hiszen 11 nap és kezdődik a XXII. Téli Olimpia. Hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén fogadalmat tett a magyar csapat, a rendezvény két szempontból is ünnep lehetett az egyetemi sport számára.

Téli Universiade - Minden idők legsikeresebb magyar eredményeivel zárult

A hétvégén befejeződött a 26. téli Universiade Trentóban. A magyar egyetemi-főiskolás csapat minden idők legsikeresebb téli Universiadéján van túl.

Téli Universiade – Aranyérmes a férfi, bronzérmes a női gyorskorcsolya váltó

Pénteken Trentoban a rövidpályás gyorskorcsolya válogatott két érmet szerzett. A férfi váltó aranyat, a női bronzot. Utoljára téli Universiadén aranyérmet 1970-ben szereztünk, Almássy Zsuzsa műkorcsolyázó által. Az Universiadék történetében most fordult elő először, hogy 3 érmet szerezett a magyar csapat – Heidum szerdai ezüstjével együtt. Összességében minden idők legjobb eredményét érte el Trentoban a magyar egyetemi-főiskolai csapat a téli Universiadék történetében.

Téli Universiade – A rövidpályás gyorskorcsolyázókról szólt a csütörtök

Trentoban csütörtökön magyar szempontból a rövidpályás gyorskorcsolyázókért szurkolhattunk. Más sportágban magyar érdekeltségű versenyt nem rendeztek az Universiaden.

2013. december 19., csütörtök 11:36

Téli Universiade – Az ezüstön túl

Téli Universiade – Az ezüstön túl

A Téli Universiade versenyein szerdán Heidum Bernadett ezüstérmet szerzett 1500 méteren rövidpályás gyorskorcsolyában, míg Nagy Konrád 10 000 méteren közel húsz éves országos csúcsot döntött meg gyorskorcsolyában. A nap teljes összefoglalója.

1. oldal / 2