MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Sporttudományi oktatóközpontot és Buzánszky-szobrot avattak Debrecenben

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, dr. Székely Mózes is részt vett Debrecenben az egyetem sporttudományi oktatóközpont átadó ünnepségén, ahol felavatták a januárban elhunyt Nemzet Sportolójának, az aranycsapat egykori hátvédjének egész alakos bronzszobrát is. A komplexum 1,8 milliárd forint európai uniós támogatással valósult meg.

 

Közismert emberek népszerűsítették a sportos életmódot a tudás útján ez évben is

A Semmelweis Egyetem (SE) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által közösen szervezett „A Tudás útja” futóversenyen két távon állhattak rajtvonalhoz a futók. A mezőny 11 órakor indult a Nagyvárad térről a Semmelweis Egyetem elméleti tömbje elől. A félmaratoni távon egyaránt megmérettették magukat az egyetemi és főiskolai országos bajnokság, az Európa-kupa és a hivatalos félmaratoni Budapest-bajnokság versenyzői.

2014. szeptember 15., hétfő 23:57

Átadták a SportPont Program nyereményeit

Átadták a SportPont Program nyereményeit

Páros Bayern München meccsre szóló vouchert (ami tartalmazza az utazást és szállást) és okostelefont nyertek a szabadidejüket sportolással töltő, SportPont Programhoz (SPP) csatlakozó egyetemi hallgatók. A nyereményeket a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) átadóján, a Magyar Sport Házában vették át ma a szerencsés hallgatók.

Balog Zoltán miniszter nyitotta meg az év legsportosabb fesztiválját, az EFOTT-ot

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyitotta meg ma az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, amely egyben az egyetemi, főiskolai hallgatók körében a sportot népszerűsítő SportPont Program (SPP) záróeseménye. Az év legsportosabb fesztiváljának megnyitóján a Felsőoktatási és Tervezési Testület elnöke, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, Dr. Székely Mózes az egyetemi sportélet fejlesztésének támogatásáért köszönetet mondva, az Universiade győztesek fotóit tartalmazó képet, valamint SportPontos ajándékcsomagot adott át a miniszternek. A felsőoktatásban tanuló hallgatókat sportolásra ösztönző SPP-t az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósítja meg a MEFS és a HÖOK.

Ajándéktárgyakkal hívja sportolásra a hallgatókat a SportPont Program, amelynek Czene Attila lett a védnöke

Az összességében 600 millió forintból megvalósuló, a felsőoktatás sportéletét fejlesztő Sportiroda Hálózatról és a 2014-ben megújuló, 340.000 egyetemi, főiskolai hallgatót megszólító SportPont Programról (SPP) egyeztetett ma Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke és Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

Különdíj az Ironman OB egyéni vagy váltós egyetemi és főiskolai hallgatóinak

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Felsőoktatási Tervezési Testület (FTT) közös felajánlásával az Ironman OB-n egyéniben vagy váltóban induló magyar egyetemi és főiskolai hallgatók között egy ingyenes egyéni indulási lehetőséget sorsolunk ki a 2014. évi Hosszútávú Triatlon OB-re (előnevezési áron). A nyertesek egyben – az ELTE-BEAC Polythlon Klub felajánlásával – személyre szabott edzéstervet kapnak a felkészüléshez Kis Gyula 3x féltávú magyar bajnoktól.

Universiade: Letette az esküt a Magyar Egyetemi Csapat
Letették az esküt az oroszországi Kazanyban sorra kerülő 27. nyári Universiadéra utazó magyar sportolók péntek délután.
Kihirdették a Jó tanuló - jó sportoló pályázat nyerteseit!

Kihirdette a "Jó tanuló - jó sportoló" pályázat 2013-as nyerteseit az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A tárca idén is öt korcsoportban – az 1999-2000-ben születettek, 1997-1998-ben születettek, 1995-1996-ben születettek, 1992-1993-1994-ban születettek és a 2011/2012-es tanévben felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói – osztotta ki a díjakat.

2013. április 18., csütörtök 21:38

Demonstrációs futás az egészségért

Demonstrációs futás az egészségért

Április 19-én, pénteken, a SportPont Fesztivál sajtótájékoztatója előtt, 11 óra 30 perctől a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) demonstrációs futást rendez az egészségért. A mindössze 30 perces futás a BEAC pályáról rajtol (ELTE-BME, XI. kerület, Bogdánfy u. 10/A) és egészen a Kopaszi gát érintésével visszatér a sajtótájékoztató helyszínére. Minden sportszeretőt, egészségtudatos gondolkodású érdeklődőt szeretettel várunk fél 12-kor.