MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. szeptember 05., hétfő 09:58

2016-ban is „Szabad a sport!”

2016-ban is „Szabad a sport!”

Idén is a BEAC sportágválasztójával, az ELTE Sport7-tel indul az egyetemi sportszezon az ELTE-n. Szeptember 12-16. közötti sportágválasztó kiváló alkalmat teremt arra, hogy az érdeklődők megismerkedjenek az ELTE-s sportolási lehetőségekkel.

Olimpiai bronzéremmel és remek szereplésekkel zártak ELTE-s sportolóink Rióban

2016. augusztus 21-én véget ért a XXXI. nyári olimpiai játékok, ahol Kapás Boglárka, az ELTE PPK hallgatójának egyik nagy vágya vált valóra; bronzéremmel térhetett haza Rio de Janeiróból. Rajta kívül még jónéhány ELTEs: Márton Anna, Récsei Rita, Srp Miklós, Venyercsán Bence, valamint a BEAC-os Csere Gáspár is megmérettette magát.

2016. augusztus 16., kedd 00:00

Csere Gáspár (ELTE) maratonfutó olimpikon

Csere Gáspár (ELTE) maratonfutó olimpikon

Csere Gáspár 7 éves kora óta hódol hivatásának, a futásnak. 

Récsei Rita (ELTE)  olimpikon - 20 km-es gyaloglás

Récsei Rita 10 évesen, 2006-ban kezdett atletizálni Pécsen. 

Venyercsán Bence (ELTE) olimpikon - 50 km-es gyaloglás

„Srácok, én futó vagyok, miért erőltessük a gyaloglást?” – tiltakozott Venyercsán Bence, amikor az edzője és társai 2011-ben kitalálták, hogy a futás helyett inkább a különleges és enyhén természetellenes mozgásformát válassza.

Srp Miklós (ELTE) olimpikon - 50 km-es gyaloglás

"Minden sportolónak át kell élni, milyen az, amikor tombolnak a nézők és ennyire megbecsülik a sportágat" - Srp Miklós (ELTE) - 50 km-es gyaloglás

2016. augusztus 05., péntek 10:02

A SportAgórába költöztek az „Elsők”

A SportAgórába költöztek az „Elsők”

Az ELTE és a BEAC közös 118 éves sporttörténelmét bemutató „BEAC-Az elsők” című vándorkiállítás újabb állomásához érkezett. A Magyar Olimpiai és Sportmúzeumnak köszönhetően a tárlat augusztus 3-tól a Papp László Sportaréna melletti impozáns SportAgóra kiállítóhelységben tekinthető meg.

BME-s bridge csapatunk sikere az Európai Egyetemi Játékokon

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem bridge csapata, Tubak Dániel, Fischer Brigitta, Szirmay-Kalos Barnabás (BME) és Vági Máté (ELTE) 5. helyezést ért el Zágrábban az Egyetemi Játékokon. A négy napos versenyen 7 ország 10 csapata mérkőzött egymással. 

Európa legjobb csapatai csaptak össze az ELTE sporttelepén

Eb-lázban ég az egész kontinens, melyből az egyetemisták is aktívan kivették a részüket, ugyanis az ELTE és a BEAC a két évvel ezelőtti Mini VB sikerein felbuzdulva idén július 2-án, a francia Európa-bajnokság jegyében kispályás labdarúgó tornát rendezett „ELTE-BEAC Mini Eb” címmel. Az esemény célja az egyetemi sport és a labdarúgás népszerűsítése, valamint a vizsgaidőszak végeztével a hallgatók aktivizálása volt.

Az ELTE Sportiroda az egészséges életmódért

Az iroda az elmúlt időszakban az egyetemi sport – ezen belül a hallgatói szabadidősport – támogatásának és fejlesztésének kiemelt szereplője lett: a 2014. és 2015. évek során elnyert pályázati forrásokból sokrétűen támogatták az Egyetem sportéletét.

1. oldal / 2