MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Sporttudományi oktatóközpontot és Buzánszky-szobrot avattak Debrecenben

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, dr. Székely Mózes is részt vett Debrecenben az egyetem sporttudományi oktatóközpont átadó ünnepségén, ahol felavatták a januárban elhunyt Nemzet Sportolójának, az aranycsapat egykori hátvédjének egész alakos bronzszobrát is. A komplexum 1,8 milliárd forint európai uniós támogatással valósult meg.

 

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Universiade-kisfilm Budapestről - a kulisszák mögött (videóval)

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit köszöntő ünnepélyes díjátadóján láthatta először a hazai közönség a Budapesti Universiade kisfilmet, amelyet még nyáron, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) brüsszeli központjában mutattak be.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

2012. november 28., szerda 22:15

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

Köszöntötték az egyetemista sportolókat

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2012-es londoni olimpia és paralimpia érmes egyetemi sportolóit, valamint a 2012-es egyetemi világbajnokságon érmet szerző magyar versenyzőket.

Joó Abigél és Csoknyai László is országos egyetemi bajnok

Tatamira lépett a magyar judosport élvonala is a szombaton megrendezett egyetemi-főiskolai judo bajnokságon. Az egyetemi bajnokság 174 indulóval és 26 résztvevő intézménnyel az idei év legnagyobb létszámú judoeseménye volt hazánkban. A mezőnyben köszönthették a szurkolók az olimpiai ötödik Joó Abigélt, a londoni résztvevő Csoknyai Lászlót, az U23-as bajnok Kiss Norbertet, és az U23-as Európa-bajnok Zámbori Bencét is. Bemutató mérkőzésen dr. Kovács Antal, a magyar judosport első, és eddig egyetlen olimpiai bajnoka és az Universiade bronzérmes Bor Barna is megmérették magukat a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) küzdősport centrumában.

Tatamira lépnek a londoni olimpia sztárjai és Kovács Antal a Judo MEFOB-on november 25-én

Nem mindennapi csemegével várják a sportért rajongó egyetemi hallgatókat és szurkolókat 2012. november 25-én, a BHSE Küzdősport Centrumban megrendezésre kerülő Magyar Egyetemi-Főiskolai Judo MEFOB-on.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karán kerül megrendezésre 2012. október 17-én a Mozgás=Egészség konferencia, melyen előad többek között dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok judos, a MEFS elnökségi tagja, dr. Tóth Miklós, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke és dr. Ács Pongrác, a MEFS elnökségi tagja is.

1. oldal / 2