MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. május 14., kedd 13:54

B33 MEFOB, Szombathely

Az időjárás most szombaton nem volt kegyes a DECATHLON B33 TOUR (B33 MEFOB) szervezőihez, mert esős, szeles idő köszöntött szombat reggel Szombathelyre. A szervezőket azonban ez nem érte váratlanul és Kosárlabda Fesztivált átköltöztették a szombathelyi DECATHLON áruház parkolójából az OMK sportcsarnokába, ahol minden feltétel adott volt a versenyek lebonyolítására.


4 pályán összesen 35 csapat kezdete meg a küzdelmeket az egyetemi bajnokságban és 4 amatőr kategóriában. Az egyetemi bajnokságban sem a férfi sem a női csapatoknál nem sikerült a címvédés. Pedig a címvédésre a szegedi egyetem lánycsapatának minden esélye megvolt, hiszen az elődöntőben a soroksári döntő visszavágójaként ismét legyőzték a TFSE lányait. (SZTE- TFSE 21:8). Azonban a döntőben most a pécsi lányok megálljt parancsoltak, és éles küzdelemben nyerték a második fordulót (SZTE-PTE 15:17). 

 

 

 

A fiúknál szinte teljesen kicserélődött az élmezőny, hiszen az előző forduló elődöntősei közül csak a SZOESE tudta magát beverekedni a mostani legjobb 4 csapat között, és egyedüli ismétlőként meg is nyerte a fordulót. A döntőben most elmaradt a várt kiélezett küzdelem és végül a szombathelyi egyetem játékosai otthon tartották győzelmet. (SZOESE-DEAC 22-13).

A két forduló után az egyetemi bajnoki cím elnyerésért a verseny teljesen nyílt. Mind a nőknél, mind férfiaknál 3-4 csapat pályázik jó eséllyel a címre és az ezzel járó pénzdíjra.

Az egyetemi bajnokság döntője és a sorozat III. állomása 2013. május 26-án Debrecenben kerül megrendezésre.

További információ www.b33.hu