MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. január 05., hétfő 12:05

A jubileumi 25. ELDK győztese az ELTE-BEAC csapata

A rendszerváltás óta minden évben megrendezett Erdélyi Diáklabdarúgó Kupa (ELDK) 2014-ben fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte. Az erdélyi magyar diákok labdarúgó bajnoksága az 1989. évi történelmi fordulatot követő időszak legrégibb és talán legszebb hagyományokkal rendelkező amatőr ifjúsági sporteseménye. Az elmúlt 10 évben a kárpát-medencei egyetemi sport egyik kiemelkedő eseménye lett az ELDK, több magyarországi egyetemi, főiskolai csapat részvételével. A Debreceni Egyetem, a SZIE, az ELTE több csapattal évek óta biztos résztvevője a tornának.


A karácsonyt megelőző december 20–21-i hétvégén rendezte meg az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége az Erdélyi Labdarúgó Diákkupát. A helyszín idén sem változott, a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok adott otthont a mérkőzéseknek.

Idén is húsz csapat nevezett be (Budapest, Debrecen, Gödöllő, Kolozsvár, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelykeresztúr és Székelyudvarhely), az együttesek négy ötös csoportban játszottak. Az ELDK mezőnye: Debrecenből az Á-MEN és a DOTE, Budapestről az ELTE-BEAC, a Zsuga Bonito és a Schlossmühle, Gödöllőről a Szent István Egyetem, Kolozsvárról az Árnyék, a Góbék és a SixtyNine, Marosvásárhelyről az Orvosi, a MaSapi és az Ursus Pro, Sepsiszentgyörgyről a Sepsi '08 és az Ifjúsági Sepsi, Csíkszeredából az ImperialWet és a Vikingek, Székelykeresztúrról a NoName, Székelyudvarhelyről a MÜTF, a GIMI FC és az InterGóbék.

A torna döntőjében végül a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Imperial Wet néven szereplő csapata és az ELTE hallgatóiból álló ELTE-BEAC csapata játszott, melyből a torna történelmében elsőként magyarországi csapat jött ki győztesként, ezzel elhódítva az ELDK vándorserlegét, ami egy évre az ELTE-re kerül és így elhagyja Erdélyt.

A kárpát-medencei egyetemi sportesemények következő állomása a budapesti KEK lesz, amelyet az ELTE és a BEAC szervez, majd április végén Révkomáromban a KEK Selye Cup következik és végül a torna döntője júliusban a Tusványosi Fináléval zárul Tusnádfürdőn. 

 

A XXV. ELDK végeredménye:

  1. ELTE-BEAC
  2. Imperial Wet ( Csíkszereda)
  3. SZFC 96 (Székelyudvarhely)
  4. NoName (Székelykeresztúr)

 

Különdíjasok:

Legjobb kapus : Gáspár Sándor (NoName)

Legjobb hátvéd: Bencze Norbert (SZFC 96)

Legjobb játékos: Balanescu Dániel (ELTE-BEAC)

Gólkirály: Gliga Cristian (Imperial Wet)

 

Képgaléria

{gallery}1891{/gallery}