MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. február 28., péntek 14:43

Otthonában vesztette el veretlenségét a női bajnok

Első félidei hatékony védekezésének és pontos támadójátékának köszönhetően 15 pontos előnyt szerzett 20 perc alatt a TF a bajnok PEAC otthonában. A fővárosiak a küzdelmes mérkőzés második félidejében ebből 8 pontot megtartva idegenben győzték le a címvédőt.

PEAC-TFSE 45-53 (12-18, 7-16, 15-8, 11-11)
Pécs, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők nyugati csoport


PEAC: Kovács P. 1, IGNÁCZ 13, Orbán 6, SZABÓ E. 12, Késői 9/3. Cs: Végh 2, Baka 2, Fülöp, Raus, Molnár, Gaál, Varga.
TFSE: Szalai 3, BODNÁR 18, Szabados 4, Czivinger 3, NÉMETH 14.Cs: Bíró 3, BALSAY 8, Tóth, Fórizs, Kubik, Sándorfi.

A női nyugati csoport csúcsrangadójának első félidejében - elsősorban a második negyedben - egyértelműen a vendég TF csapatának akarata érvényesült. Szervezettebben, pontosabban és ami még nagyon fontos volt, sokkal nyugodtabban játszottak, mint a rangadóra a jelek szerint erősen "rágörcsölő" pécsi hölgyek.
A bajnokcsapat az első 20 percben mindössze 19 pontig jutott, így a Bodnár-Németh duó vezérelte vendégek 15 pontos előnyt szereztek szünetre.

Térfélcsere után összekapta magát a címvédő, Ignácz és Szabó vezetésével folyamatosan faragtak a hátrányból a hazaiak. A záró negyed előtt 8 pontra csökkent a TF előnye. A befejező szakaszban aztán a pécsiek minden felzárkózási kísérletére volt válaszuk a vendégeknek, akik remek első félidei játékuknak köszönhetően teljesen megérdemelten nyerték meg a női csúcsrangadót, érződött, hogy magasabb osztályban, erősebb riválisok ellen edződnek.

Érdekességként említjük meg, hogy a két csapat őszi, budapesti összecsapásán 55-46-ra a pécsiek nyertek, tehát az egymás elleni összevetésben egyetlen ponttal, 100-99-re a PTE-PEAC a jobb...