MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2012. november 18., vasárnap 21:10

Több mint bajnokság! V. Egyetemista Futsal Torna Sepsiszentgyörgyön

November első hétvégéjén került sor az V. Egyetemista Futsal Tornára, melyet Sepsiszentgyörgyön rendeztek meg. A torna része a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának. Sepsiszentgyörgy mellett decemberben Székelyudvarhely, márciusban Budapest, áprilisban pedig Révkomárom rendezi meg saját tornáját. Ezen programok a futsal népszerűsítését, a sportág fejlődését kívánják segíteni, e mellett élő és összetartó magyar értelmiséget szeretnének kovácsolni a fiatalokból.


Kolozsvári, csíkszeredai, marosvásárhelyi, brassói, székelyudvarhelyi, budapesti és sepsiszentgyörgyi hallgatókból álló csapatok két napon keresztül versenyeztek a győztesnek járó vándorserlegért.

Az izgalmas mérkőzéseket hozó torna végeredménye: 1. Ifjúsági FC (Sepsiszentgyörgy), 2. Sepsi ’08 (Sepsiszentgyörgy), 3. ELTE-BEAC (Budapest)

 

Dobogósok

 

„A döntőről elmondhatom, hogy kiélezett küzdelmet hozott, ahol egyik csapat sem kockáztatott, hanem a védekezésre figyelt jobban. A teltházas közönség nem túl látványos, de annál színvonalasabb focit láthatott. Külön dicséretes a két szentgyörgyi csapat részéről, hogy a fair play jegyében játszottak, a mérkőzés szabálytalanságoktól mentesen zajlott” – nyilatkozta Gödri Áron szervező (forrás: www.hirmondo.ro)

A sport mellett szerepet kapott a szórakozás, kultúra és a kapcsolatteremtés mellett Erdély megismerése is. Sepsiszentgyörgyhöz közeli Tusnádfürdőre illetve a Szent Anna-tóhoz kalauzolták el a szervezők a vendégcsapatokat, így a hosszú utazás és a mérkőzések mellett kirándulásra és szórakozásra is jutott idő.

 

Az ELTE-BEAC csapata Erdélyben

 

Következő forduló decemberben lesz, ahová várják a szervezők a csapatok jelentkezését. Részletekről hamarosan tájékozódhatnak az érdeklődők a MEFS versenynaptárából.

 

Képgaléria

{gallery}1108{/gallery}