MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 10., kedd 19:58

A Nőnapi Aerobik MEFOB-on a hölgyek mellett a férfiak is remekeltek

A tavalyi évhez hasonlóan a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara adott otthont a 2015. évi Aerobik Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságnak. Az Aerobik MEFOB az ország valamennyi felsőoktatási intézményének tanulója számára lehetőséget teremtett arra, hogy a kikapcsolódás és sportmozgás mellett, megmérettesse magát a tömegsport jelleget mutató úgynevezett Follow The Leader (FTL)- és verseny jelleget képviselő Basic Aerobik (BA), Aerodance (AD), Aerostep (AS) és Sportaerobik (SA) versenyszámokban. 

A Nőnapi Aerobik MEFOB-on a hölgyek mellett a férfiak is remekeltek Illusztráció: Aerobik MEFOB 2014

Az FTL versenyt a hölgyek közül a Testnevelési Egyetemre (TE) járó Lente Lilla nyerte. Ezüstérmet kapott Cserdi Zsófia, a Budapesti Corvinus Egyetemről (BCE), bronzérmet Pucsek Noémi (TE). Ebben a versenyszámban a 60 perces aerobik óra mozgásanyagának a helyszínen történő elsajátítása a cél, amelyet a szabályokban lefektetett kritériumrendszer szerint versenybírók értékelnek. A verseny során a mozgáskoordinációt, a mozgáspontosságot, a mozgástanulási képességet és mozgásminőséget értékelik. A legtöbb résztvevőt vonzó FTL versenyt 4 számban rendezték meg: dance női egyéni, dance férfi egyéni, step női egyéni és step férfi egyéni kategóriákban.

Az FTL Aerobik Dance férfi egyéni győztese Varga Bence (TF), a 2., 3. helyet a Nyíregyházi Főiskola diákjai, Györki Zsolt és Kiss Richárd szerezte meg.

Az FTL Aerobik Step női egyéniben Cserdi Zsófia (BCE) nyakába került az aranyérem. Az ezüst és bronzérmet a TE hallgatói, Lente Lilla és Nemes Bettina vitte haza. A férfiak közül Györki Zsolt (NYF) bizonyult a legjobbnak, őt Pancsó Gergely (TE) és Kiss Richárd (NYF) követte.

A BA, AD és SA versenyszámokban a hazai és nemzetközi versenyszabályoknak megfelelően kell a sportolóknak zenére bemutatni egy nehézelemeket is tartalmazó, aerobik alaplépéseket felvonultató összetett koreográfiát, míg AS-ben a versenyzők step lépcső használatával hajtják végre gyakorlatukat, amely nem tartalmaz nehézelemeket. A Basic Aerobikban női és férfi egyéniben, Sportaerobikban női-, férfi egyéniben, párosban, trióban és csoport kategóriában, AD és AS versenyszámban, csoportban léphettek színpadra a versenyzők.

A Basic Aerobik győztese a hölgyeknél a Debreceni Egyetemen (DE) tanulmányokat folytató Berki Alexandra, a Sportaerobik felnőtt női egyéni első helyezettje pedig Bucsánszky Linda, a Károli Gáspár Református Egyetemről.

Az Aerodance felnőtt csoport MEFOB bajnoka az Eötvös Loránd Tudományegyetem csapata: Arató Csilla, Bota Bettina, Juhász Réka, Lehotka Lilla, Szabados Borbála, Borostyán Dóra és Nagy Judit lett.

Az egyetemi és főiskolás hallgatókon kívül a rendezvény minden sportot kedvelő, mozogni vágyó részére nyitott volt, hiszen a versenyzési lehetőségen túl számos nyílt közönségórát is szerveztek.

A versengések két helyszínen zajlottak párhuzamosan, az egyetem területén lévő Atlétika Csarnokban a BA, AD, AS, SA versenyszámokat tartották, míg az „E” terem az FTL versenyek és a közönség órák helyszínéül szolgált.

A nyílt órákat Katus Attila egy fergeteges hangulatú Best Body órával nyitotta meg, ezt követően a résztvevők FTL Aerobik Dance, FTL Aerobik Step és Zumba órán is részt vehettek.

Az eseményre a helyi média tevékenységének, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Magyar Torna Szövetség Aerobik Szakága (MATSZ Aerobik Szakág) aktív közreműködésének köszönhetően számos felsőoktatási intézményből és az ország minden területéről érkeztek résztvevők. Összesen megközelítőleg a tavalyi évhez hasonlóan 1500-2000 fő látogatott el a 160 nevezéssel záró eseményre.