MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. június 02., kedd 19:02

A Kosárlabda MEFOB-ot a férfiaknál a hazai gárda, a hölgyeknél a Testnevelési Egyetem csapata nyerte

A Kosárlabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) legjobb 4 női és férfi csapata ez évben Szombathelyen mérkőzött meg egymással a végső helyezésekért. A női döntőt 6 ponttal a Testnevelési Egyetem (TE) csapata, a TFSE nyerte. Az előkelő második helyet a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Közgáz csapata, a harmadik helyet pedig a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) csapata szerezte meg. Negyedik helyezett lett a Debreceni Egyetemről (DE) a döntőbe érkező DEAC.

A Kosárlabda MEFOB-ot a férfiaknál a hazai gárda, a hölgyeknél a Testnevelési Egyetem csapata nyerte Forrás: Egyetemi Kosárlabda Klub (Facebook)

A férfi döntő végeredménye a hazaiak győzelmét hozta. Az aranyérmes Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ csapatát (SZOESE) a dobogón a DEAC követte. Bronzérmes lett a BCE csapata (Közgáz). A negyedik helyet az Eszterházy Károly Főiskola csapata (EKF KK), szerezte meg.

A díjakat a rendezvény fővédnökei közt prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke és prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora, valamint az esemény védnökeként dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára  adta át.

Tizennyolc egyetemi, főiskolai sportegyesület kosárlabda csapatának, összességében közel 240 mérkőzésével dőlt el idén az egyetemi bajnoki cím. A felsőoktatási intézmények női és férfi hallgatói részére kiírt színvonalas bajnoki rendszerű MEFOB a rendszeres versenyzési lehetőség biztosítása mellett a kosárlabda sportág további népszerűsítését, a szabadidő kulturált eltöltését és a felsőoktatási intézmények és intézményi sportszervezetek közötti kapcsolatok erősítését tűzte ki céljául. Az eseményt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), valamint a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) rendezte.

 

A női döntő végeredménye:  

1. TFSE 6 pont,

2. Közgáz 4,

3. Szeged 4,

4. DEAC 4.

 

A férfi döntő végeredménye:  

1. SzoESE 6 pont,

2. DEAC 5,

3. Közgáz 4,

4. Eger 3.

 

Különdíjasok
Nők:

Az MVP: Németh Alma (TFSE)

A torna legeredményesebb játékosa: Göttlinger Anna (DEAC) 72 pont

A torna All Star csapata: Bodnár Fanni, Németh Alma (TFSE), Gyimesi Krisztina (Közgáz), Martonosi Zita (Szeged), Göttlinger Anna (DEAC).

 

Férfiak:
Az MVP és a legeredményesebb játékos: Nagy Botond (DEAC).

A torna All Star csapata:  Férfiak: Tóth Dávid, Szabó Bence (SzoESE), Nagy Botond (DEAC), Vágvölgyi Ádám (Közgáz), Varga Imre (Eger).