MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. július 11., péntek 16:22

25 másodpercen múlt csupán

Negyedik helyen ért célba Fejes Gábor, a Szent István Egyetem diákja a lengyelországi Jelenia Gora-ban rendezett V. Kerékpár Egyetemi Világbajnokságon.


Gábor - aki idén megnyerte a felnőtt országos időfutamot - csak 25 másodperccel maradt el az első helyezettől, Petr Vakoctól. Fejes Gábor 33:56.88 perc alatt teljesítette a 23 km-es távot.

 A július 10-ei mezőnyversenyben Bozsik Bencének, a Szegedi Tudományegyetem diákjának és ismét Fejes Gábornak drukkolhatunk.

A női mezőnyverseny versenyszámaiban szintén lesz magyar induló. A női viadalon az országútis lányoknál Wirth Eszter - a Szegedi Tudományegyetem hallgatója - a Magyar Egyetemi Bajnokság idei nyertese és Benkó Barbara, a Semmelweis Egyetem hallgatója is elindul, így mindkettőjükért szoríthatunk.

Az első kerékpár egyetemi világbajnokságot Moszkvában rendezték meg 1986-ban. Azóta csupán három alkalommal rendeztek evb-t a kétkerekűek szerelmeseinek, 1990-ben Palma de Mallorcán, 2006-ban Antwerpenben és 2008-ban Nijmegenben. A kerékpár 1983 óta része a nyári Universiade játékoknak is.