MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. október 13., hétfő 18:36

Zala megyében rendezik a Magyar Egyetemi-Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságot

2014. október 17-19-én a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület rendezi az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságot (MEFOB). A terep igazán különleges lesz, hiszen két helyszínen is zajlanak majd a versenyek. Első két nap Zalaegerszegen majd a harmadik nap Döbröce térségében futhatnak a versenyzők.

Zala megyében rendezik a Magyar Egyetemi-Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságot Tájfutó MEFOB 2013 - Díjátadó

A Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület több országos rangsoroló versenyt rendezett már, azonban most első alkalommal vállalkozott a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi karával, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséggel és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetséggel együttműködve országos bajnokság lebonyolítására.

Az egészséges életmód kialakítása, megtartása az egyetemisták körében is fontos, körükben a sport kiemelt szerepet tölt be az egészséges életforma kialakításában. A tájékozódási futás egyszerre jelent fizikai és szellemi kihívást, mindezek mellett a természetbarát szemléletre nevel.

A sportolni vágyó hallgatók három kategóriában (rövidtávon, váltóban és normál távon) mérhetik össze erejüket. A verseny a Zalaegerszegi Termálfürődnél sprint prológgal startol, majd másnap a BGF kampuszán 3 fős sprintváltóval folytatódik. A zárónapon Döbröce térségében a verseny normáltávú egyéni számát rendezik meg.                      

Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a 3 fős zalaegerszegi váltóverseny, hiszen az idei Rövidtávú Országos Bajnokság több érmese is rajthoz áll. A felnőtt férfiaknál jelen lesznek a dobogósok, Bakó Áron (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Baumholczer Máté (Pécsi Tudományegyetem), Liszka Krisztián (Eötvös Loránd Tudományegyetem) és a junior bajnok Tugyi Levente (Miskolci Egyetem). A felnőtt nők közül a bronzérmes Bertóti Regina (Semmelweis Egyetem) is elindul a mezőnyben. Mindannyian részt vettek idén a csehországi egyetemi világbajnokságon is.

További információk megtalálhatóak a verseny hivatalos oldalán (http://mefob.gocsejtajfutas.hu) illetve a versenykiírásban.