MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Szakmai konzultációt tartottak az egyetemi sportélet fejlesztéséért

Sport a felsőoktatásban címmel konzultációt szervezett a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a felsőoktatási intézmények sportiroda vezetői, a sportközpontok és létesítmények igazgatói, szakmai vezetői, egyesületi elnökei, a testnevelők és a hallgatók részére. A Magyar Sport Házában tartott képzésen valamennyi állami és számos magánintézmény képviseltette magát. Az előadók sorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának érintett államtitkárságának képviselői és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felsővezetői mellett számos neves, a közéletből jól ismert szakember, sportszövetségi vezető felszólalt.

Zala megyében rendezik a Magyar Egyetemi-Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságot

2014. október 17-19-én a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület rendezi az idei Magyar Egyetemi-Főiskolai Tájékozódási Futó Országos Bajnokságot (MEFOB). A terep igazán különleges lesz, hiszen két helyszínen is zajlanak majd a versenyek. Első két nap Zalaegerszegen majd a harmadik nap Döbröce térségében futhatnak a versenyzők.

Miskolc rendezi a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi VB-t

A Miskolci Egyetem lesz a házigazdája a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságnak a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség november 9-i döntése alapján. A magyar pályázat szoros versenyben múlta fölül a szintén nagyon színvonalas és erős kínai pályázatot. Három év múlva közel négyszáz egyetemista tájfutó sportolót lát vendégül Észak-Magyarország regionális központja.

Miskolc pályázik a 2016-os Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság rendezésére

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) brüsszeli központjában október 7-11. között zajlanak a 2016. évi Egyetemi Világbajnokságok (EVB) pályázatainak prezentációi. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Miskolci Egyetemmel közösen, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával tájékozódási futó sportágban adott be pályázatot. A FISU Értékelő Bizottsága (Leonz Eder FISU alelnök, Luciano Cabral FISU alelnök, Paulo Ferreira EVB igazgató) október 7-én hallgatta meg a Kovács György MEFS főtitkár-helyettesből és Rakaczki Zoltán Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club elnökéből álló magyar küldöttséget.