MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 11., csütörtök 20:48

Universiade: Zsivoczky-Farkas Györgyi bronzérmes hétpróbában

A Semmelweis Egyetem hallgatója, Zsivoczky-Farkas Györgyi parádés teljesítménnyel, 6269 pontos egyéni csúccsal bronzérmes lett hétpróbában, Kazanyban.


 

A BHSE atlétája 13:97-es időeredménnyel, egyéni csúccsal holtversenyben a 4. lett 100 gáton egyéni csúccsal, majd a második számban, magasugrásban 1.83 cm-t ért el. Súlylökésben az eredménye 13.60, a csütörtöki utolsó, negyedik számban, 200 méteren egyéni csúcsot érő 25.43-at futott. Pénteken egyéni csúccsal teljesítette ötödik számát, a távolugrást (6.32m), majd 49.23 méteres eredményt ért el gerelyhajtásban, egyéni csúccsal. 800 méteren ötödik, 2:17.26-os időeredménnyel.

„Nagyon boldog vagyok. Végre kezdem elhinni, hogy képes vagyok ilyen eredményekre is. Új dimenziók nyílhatnak meg. Ki akartam hozni magamból a maximumot. Úgy érzem, sikerült. Sajnos a korábbi években különböző okok miatt nem jöttek az eredmények. Most mmár jó úton haladok”- mondta a világbajnoki szintet is teljesítő Universaide-bronzérmes, Zsivoczky-Farkas Györgyi.

 

 

„Csak három számban nem ért el egyéni csúcsot. Tudtam, hogy jó formában van. Nem gondoltam volna, hogy ennyire meglep. Sikerült!” – nyilatkozta Zsivoczky-Pandel Attila, Györgyi férje, edzője.

„Ideális körülmények, tökéletes szervezés, fantasztikus hangulat, kedvező időjárás, rendkívül erős mezőny. Györgyit csak az olimpiai bronzérmes, világbajnok orosz Csernova és az Eb-bronzérmes Ikauniece előzte meg”-értékelt Kiss László csapatvezető.

Ráadásul az autogramvadászoknál Györgyi népszerűbb volt mint a hétpróba arany- és ezüstérmese.

 

Fotó: Monoki Kálmán

 

Képgaléria

{gallery}1427{/gallery}