MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 15., hétfő 21:13

Universiade: Mindig annyival nyerünk, amennyivel kell

A férfi vízilabda döntőben Magyarország-Oroszország. Mind a nőknél, mind a férfiaknál a házigazdákat kell legyőzni az aranyéremért.


 

A női csapat után a magyar férfi egyetemi vízilabda válogatott is döntős az Universiadén, Kazanyban.

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 11-9 (3-2, 3-1, 3-2, 2-4)

Magyar gólszerzők: Somogyi (4), Juhász (3), Erdélyi (2), Kovács, Szécsi

A másik ágon Szerbia-Oroszország 11-12 (5-3, 1-6, 2-2, 3-1)

Magyarország ellenfele a július 17-i döntőben a felnőtt Világliga csapatukkal felálló Oroszország (magyar idő szerint 11:00).

Vincze Balázs szövetségi kapitány, BL-győztes, Európa-bajnok vízilabdázó: „Nagyon örülök a győzelemnek. Taktikusan játszott a csapat, bár az utolsó negyedről ez nem mondható el. Az első 3 negyed jó játéka alapján saját magunknak tettük lehetővé, hogy kiengedjünk egy kicsit. Meg akarjuk nyerni a tornát. Még mindig vannak tartalékaink.”

Vári Attila csapatvezető, olimpiai bajnok vízilabdázó: „Rögzítettem a mérkőzést. Videózás közben szakmai és szurkoló szemmel néztem az elődöntőt. Jó érzés volt, hogy ilyen taktikus, fegyelmezett csapatot láttam. Büszke vagyok a fiúkra és a lányokra.”

Becsey Péter edző: „Vári Attila első alkalommal csapatvezető egy világversenyen és rögtön mindkét válogatottja döntős. Tulajdonképpen azért jöttünk, hogy döntőt játszhassunk, erre készültünk Vincze Balázzsal az elmúlt másfél hónapban. Remélem, a magyar vízilabda hagyományaihoz méltó módon szerepelünk majd a fináléban.”

Korényi Balázs (OSC), a Semmelweis Egyetem hallgatója: „Igazi csapatként játszottunk az olaszok ellen.”

Szentesi Ádám (OSC), a Semmelweis Egyetem hallgatója: „Mindig annyival nyerünk, amennyivel kell.”

 

Fotó: Monoki Kálmán