MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. július 22., szerda 09:57

Strandkézilabdában idén a KRE lányai és ismét a BME fiai jeleskedtek

Alig két héttel azután, hogy a tengerparti Lloret de Mar-ban a magyar női strandkézilabda-válogatott megvédte Európa-bajnoki címét, a felsőoktatásban tanuló kézisek a Velencei-tavi EFOTT fesztivál nyárias melegében mérték össze tudásukat.


A Strandröplabda Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnoksággal (MEFOB) közösen tartott megnyitó ünnepséget követően igazi fesztiváli hangulatban, parádés küzdelmeket vívtak egymással a kézilabdázni szerető hallgatók. Az összecsapások eredményeként a bajnoki címet idén a hölgyeknél a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) csapata (Bélik Tímea, Farkas Anikó, Balotay Boglárka, Bém Xénia, Nagy Tímea, Csiszár Zita, Németh Zsófia, Kukovecz Henrietta és Vágó Krisztina) orozta el a Testnevelési Egyetem lányainak (Kiss Cecília, Pártos Orsolya, Kaffka Eszter, Huszár Anna, Hulka Brigitta, Nagy Annabella, Robin Spolmin és Fürtös Barbara) orra elől. A bronzérmet ez évben a Szakácsy Kamilla, Péter Flóra, Pere Barbara, Tanos Dorina, Kovács Kitti, Horváth Kata, Kunszt Petra, Sóos Martina, Hazafi Dorottya és Horváth Viktória alkotta együttes szerezte meg az Eötvös Loránd Tudományegyetemről. A negyedik helyet megszerző Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) és az ötödik Pécsi Tudományegyetem (PTE) csapata mellett azonban akadt ok örömre, a hatodikként végző Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről (BME) érkező hallgatók körében is, hiszen játékos társuk, Bereczki Dóra volt az a szerencsés, aki az egyetemisták, főiskolások körében a szabadidős sportolását ösztönző SportPont Program egyik főnyereményét a tabletet elnyerte.

A férfiak MEFOB küzdelmeiből idén ismét a BME csapata (Mázi Péter, Györke Gábor, Sebők Dávid, Zsiga Dénes, Böjte Gergő, Ficsór Máté, Kriskó Ádám, Róth Ádám és Benedek Márton) került ki győztesen, amelyet majd’ fele részben tapasztalt, két éve is MEFOB győztes játékosok alkottak. A második helyet az évről-évre erősödő, a BCE-ről érkező csapat kaparintotta meg, míg a Nyugat-magyarországi Egyetem fiai bronzérmesek lettek. A PTE és a KRE férfi csapata ez alkalommal leszorult a dobogóról.

A legjobbaknak járó díjakat prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke adta át a péntek délutáni eredményhirdetésen, az EFOTT színpadán. A játékosok küzdelmeikkel valamennyien egyben garantált ajándékokra beváltható SportPontokat is szereztek.

 

EREDMÉNYEK

Női:

  1. Károli Gáspár Református Egyetem
  2. Testnevelési Egyetem
  3. Eötvös Loránd Tudományegyetem
  4. Budapesti Corvinus Egyetem
  5. Pécsi Tudományegyetem
  6. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

 

Férfi:

  1. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  2. Budapesti Corvinus Egyetem
  3. Nyugat-magyarországi Egyetem
  4. Pécsi Tudományegyetem
  5. Károli Gáspár Református Egyetem

 

KÉPGALÉRIA

 

Fotó: Monokrom Foto, MEFS
Forrás: Facebook.com