MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. július 08., hétfő 19:57

Megkezdődtek az Universiade atlétikai versenyei

Hétfőn, 8-án kezdtek a magyar atléták. Eredetileg úgy volt, hogy ketten állnak rajthoz, de Ozorai Jennynek elmarad a selejtezője, mivel összesen 16 induló jelentkezett kalapácsvetésben, ott egyből döntőt rendeznek.


A nap egyetlen magyar indulója így Koroknai Tibor volt, aki délelőtt a 400 gát második előfutamában állt rajthoz és idei legjobbjával (51,02 mp) jutott tovább a holnap délutáni elődöntőbe. 

A csapat többi tagja is várja a versenyeket, de ők csak 10-én lépnek pályára először. Ezen a napon viszont mindenki bemutatkozik.

A sort Márton Anita kezdi, aki a súlylökés selejtezőjében lép dobókörbe. Őt követi Zsivoczky-Farkas Györgyi, aki hétpróbában kezdi meg a versenyzést, és ezen a délelőttön rajthoz áll Gutema Emanuel is, 800m-en. 

Szerdán a délutáni programban is sok magyarnak szurkolhatunk. Mindjárt az elején Ozorai Jennyt  láthatjuk a kalapácsvetés döntőjében, Zsivoczky-Farkas Györgyi is folytatja a hétpróbát. Utánuk Szabó Barbara áll rajthoz a magasugrás selejtezőjében, ahol a kvalifikációs szint 191 cm, de az előzetes rajtlista alapján valószínűleg nem kell ezt a magasságot teljesíteni a döntőbe jutáshoz

 

Forrás: masz.hu