MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 05., szerda 22:41

Másodszor is legyőzte az ELTE a TF csapatát

ELTE-BEAC -TFSE 91-80 (23-13, 21-20, 27-16, 20-31)
Budapest, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport


ELTE: Földi 3, BUZA 18/3, LAKOSA 29/3, Varga 2, MARJAY 11.Cs: Takács M. 5, Vajda 6, BAK 11, Beri, Debreceni 4, Szentesi 2.
TF: SINKOVITS 19, Takács G. 3, Laki 3, BÓDI 12, Mácsai 8/3. Cs: Szollár 11/3, Haris 6/6, Arató 7, Bognár, Oláh 2, JÓKAI 9/3.

Ősszel az ELTE Buza triplaparádéjával nyerni tudott a TF pályán. A visszavágón elmaradt a MAFC-os "belharc", a Misek-Lakosa különmeccs előbbi betegsége miatt.
Sinkovits két betörésből dobott 4 pontjára 11-gyel válaszolt az ELTE, miközben a hazaiak irányítója, az ELTE-kosarak sorát egy kosár plusz büntetős játékkal megnyitó Földi egy ütközés után megsérült. A vendégek támadójátéka elég esetleges volt, többnyire egy passz után már "tüzeltek" is a TF játékosai. A hazai oldalon Lakosa és Buza vették kezükbe az irányítást, az ELTE sokkal tudatosabban, szervezettebben játszott riválisánál. A vendégek nem igazán érezték a távolságokat a Bogdánfy úti valóban nem túl hosszú s tágas, keresztben felállított, s diszkréten elfüggönyözött pályán, amelyre ráadásul a szomszédos játéktérről néha egy-egy röplabda is  be-berepült. A vendég játékosok gyakran léptek ki a pályáról, s a tiszta helyzetekből eleresztett dobásaikon is érződött, hogy TF-es srácok nem érzik a teret. Fokozatosan nőtt a különbség, a második negyed közepén Marjay egy-két jó ütemű belépése után 20 pont fölé nőtt az ELTE-előnye. A TF - amelyet Bódi próbált versenyben tartani - játéka akkor pörgött fel, amikor egyszerre játszott a két kisember, Sinkovits és Szollár. Letámadtak a vendégek, labdákat s egy-két könnyű kosarat szereztek a félidő végén, fel is jöttek egy 9-0-s rohammal a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötték fel magukat.

Térfélcsere után Lakosa duplát majd triplát dobott, sőt az Alkotás úton a TF vesztét "okozó" Buza is belelendült. A hazaiak 10-2-vel kezdték a második félidőt, a TF-nél ekkor ismét csak Sinkovits jelentett veszélyt a hazai kosárra. A vendégek elképzelés nélkül támadtak, s ritka volt az olyan vendég akció, amelynél akár csak 2 átadás is megelőzte volna a kosárra dobást. A záró szakasz előtt 22-vel "ment" az ELTE.

A befejező etap Mácsai első kosarával kezdődött, amely egy 8-0-s TF -roham kezdetét jelentette. Lakosa és a palánk alatt rendere jól megjátszható és eredményes Bak találataival azonban újra megnyugtató lett a hazai előny. A meccs végén még beesett a TF-től két minden mindegy alapon eldobott tripla, így a vendégek tisztesre kozmetikázták vereségüket. A sokkal szervezettebb, tudatosabb csapatjátékost bemutató ELTE megérdemelten nyert az ellen a TF ellen. Tegyük hozzá, a vendégeknél  ezen a meccsen debütált Szollár és Haris, igaz a hazaiaknál is volt egy "elsőbálozó" Debreceni Gergő személyében, ráadásul az ELTE hamar elvesztette első számú irányítóját.