MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. március 11., kedd 22:13

Kapcsolatépítés, szórakozás és valódi küzdelem: V. Országos Vegyész Teremlabdarúgó Torna

Március 8. és 9. között ötödik alkalommal került megrendezésre az Országos Vegyész Teremlabdarúgó Torna, ahol hagyományosan vegyészhallgatók és vegyipari cégek képviselői mérkőzhetnek meg egymással. Idén a Debreceni Egyetemet érte az a megtiszteltetés, hogy otthont adhatott a „vegyésztársadalom” versenyének. A címvédő TVK csapata idén sem okozott csalódást, magabiztosan nyerte a döntőt az Egis Nyrt. ellen.


A minden év elején megrendezett megmérettetés öt évvel ezelőtt azzal a céllal indult útjára, hogy a vegyész szakokon tanuló fiatalokat és a szakma képviselőit évente egyszer összehozza egy jó hangulatú hétvége erejéig, amikor a szórakozás, ismerkedés mellett főszerepet kap a győzelemért folytatott harc. Mindemellett a találkozó lehetőséget ad a diákok és a szakmabeliek közötti kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére is. A rendezvényt három - a Debreceni Egyetem vegyészképzésében részt vevő – hallgató szervezte, akiknek önkéntes segítettek a lebonyolításban.

A tornán nyolc csapat indult, melyből öt vegyészoktatásban résztvevő egyetemistákból verbuválódott (Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapesti Műszaki Egyetem és a házigazda Debreceni Egyetem), három pedig a vegyipari cégek képviselőiből (MOL TKD FC, TVK, Egis Nyrt.) állt. Az izgalmak és a látványos meccsek idén sem maradtak el. A verseny fénypontja kétség kívül a döntő volt, ahol a TVK magabiztosan, nagy fölénnyel nyerte a mérkőzést az Egis Nyrt. ellen, megőrizve ezzel négy éve tartó bajnoki pozícióját. A két versenynap között, szombat este a szervezők közös vacsorával és a résztvevők vendégül látásával gondoskodtak a jó hangulatról.

A szervezők örömére sokan látogattak ki a kétnapos sporteseményre, hogy buzdítsák a Debreceni Egyetem csapatát.

 

Végeredmény:

  1. TVK
  2. Egis Nyrt
  3. MOL TKD FC
  4. BME

 

Cikk és fényképek forrása: DE HÖK Sajtóiroda

 

Képgaléria

{gallery}1665{/gallery}