MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. február 06., szerda 23:59

Indul a nagyüzem

Február elején igazi nagyüzem lesz az egyetemi és főiskolai bajnokságban, egymást érik majd az izgalmasaknak ígérkező összecsapások Szombathelytől Szegedig, Veszprémtől Miskolcig. Nézzük február első felének "étlapját"!


Férfi keleti csoport:

Február 4., hétfő: Olaj KK - Szolnoki Főiskola (2., 3-1) - GEAC Szent István Egyetem (6., 0-5)
Fix egyesnek tűnik a mérkőzés. A gödöllőiek többnyire nagyarányú vereségekbe szaladnak bele, Szolnokon sem ők az esélyesek - sima hazai diadal várható.

Február 5., kedd: Universitas SC Szeged (3., 2-1) - MEAFC (4., 4-2)
Fontos mérkőzés lesz a felsőházon belül zajló pozícióharcban. A szegediek mellett szól, hogy Miskolcon is nyerni tudtak, az viszont ellenük, hogy meglehetősen régen játszottak. A miskolciak egy kiütéses, gödöllőiek elleni sikerrel hangoltak a rangadó jellegű mérkőzésre.

Február 11:  Olaj KK-Szolnoki Főiskola (2., 3-1) - Universitas SC Szeged (3., 2-1)
Újabb rangadót játszanak a szegediek ezúttal idegenben. A szolnokiak ezúttal várhatóan jóval nagyobb ellenállásba ütköznek majd, mint a szabolcsiak vagy a gödöllőiek ellen. Érdekes ki-ki meccsnek ígérkezik a Tisza-parti parti...

Február 12: DEAC (1., 3-0) - Nyíregyházi Főiskola (5., 2-5)
Bár a debreceniek is meglehetősen régen léptek már pályára, a csoportban eddig történtek alapján úgy érezzük: nem okozhat nekik gondot a "szomszéd" szabolcsi főiskolások legyőzése.

 

Férfi nyugati csoport:

Február 6, szerda: Szombathelyi Egyetemi SE (1., 5-1)- SOTE (6., 0-5)
A listavezető fogadja a sereghajtót. Nem valószínű, hogy a szombathelyieknek gondot okoz majd az idegenben meglehetősen halovány orvos-egyetemisták legyőzése.

Február 10., vasárnap: SOTE (6., 0-5) - Közgáz (3., 4-2)
A Közgáz csapatának létkérdés a győzelem. Az orvosegyetemiek bár még nem nyerte, otthonukban azért meg-megszorongatták ellenfeleiket -  a két fővárosi intézmény csapatainak összecsapásán is valami hasonló várható.

Február 12: Közgáz (3., 4-2) - SMAFC (4., 3-3)
Érdekes összecsapás lehet ebből. Sopronban a Közgáz egyetlen ponttal nyert, most hazai pályán érthetően esélyes. Az a nagy kérdés, hogy mennyit vesz ki a két nappal korábbi összecsapás a fővárosi egyetemistákból - ezen a szinten nem igazán szoktak hozzá az ilyen jellegű "sorozatterheléshez" a játékosok.

Február 14: Veszprémi Egyetem (5., 2-3)  - ELTE-BEAC (2., 4-2)
A veszprémieknek létkérdés a győzelem, nyilván szeretnének csatlakozást találni a felsőházhoz. Pár hete egy jó kis küzdelmes meccsen az ELTE Budapesten a záró negyedre felőrölte a veszprémi csapat ellenállást. Mindkét együttes számára nagyon fontos a győzelem megszerzése kiélezett csata, izgalmas mérkőzés várható.

 

Leány kelet:

Február 7, csütörtök: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (4., 0-4) - DEAC (2., 2-2)
Ezen az összecsapáson, annak alapján, ahogy a csoport erőviszonyai eddig alakultak, vendégsiker várható. Rögtön tegyük azonban hozzá, hogy a debreceni lányok meglehetősen régen játszottak már mérkőzést, s lehet, kiestek a ritmusból. Ezzel együtt is ők tűnnek esélyeseknek a budapesti összecsapáson nyeretlen riválisuk otthonában.

Február 13: MEAFC (3., 1-2)-DEAC (2., 2-2)
A Budapesten minden bizonnyal játékba lendülő debreceni együttesnek, úgy gondoljuk, Miskolcon nehezebb dolga lesz, mint a fővárosban, de egy héten belül bebiztosíthatja - és úgy véljük, be is biztositja - helyét a női bajnokság legjobb négy csapata között.

A közép-csoportban a dolgok jelen állása szerint nem lesz meccs február első felében. Hangsúlyozzuk: a dolgok jelen állása szerint, ugyanis több összecsapás időpontja egyeztetés alatt van.