MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. május 12., hétfő 00:00

FUT AZ EGYETEM - Miskolcon

A Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata, a Miskolci Egyetem EK Sportlétesítmények és Sportiroda, valamint a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club 2014. május 12-én szervezi meg a FUT AZ EGYETEM - 1735 méter közösen! elnevezésű egészséges életmódot népszerűsítő programot. A demonstrációs futás része a Miskolci Egyetem Sportiroda „Mozdulj Egyetem” programjának és a Sportpont Program elnevezésű országos hallgatói szabadidősport népszerűsítő kampánynak.


A FUT AZ EGYETEM nem egy futóverseny, célja nem a másik legyőzése, helyezések eldöntése, hanem egy közösségépítő sportprogram, amelynek keretében az Egyetem hallgatói, oktatói, dolgozói közösen teljesítik az 1735 méteres távot, demonstrálva az egészséges életmód fontosságát, egyúttal tisztelegve az intézményalapítás előtt. Az útvonal körbejárja az Egyetemünket: a Főépület, a Bölcsészépület, a Könyvtár, a Körcsarnok és a Galéria körúton haladva.

Az egyetemi polgárokból álló mezőnyt Prof. Dr. Kékesi Tamás  tudományos és nemzetközi rektor-helyettes vezeti, az egyetemi polgárok mögötte haladva, együtt kocogják végig a Campust körbejáró távot.

A SportPont Programhoz kapcsolódás azt is jelenti, hogy a SporPont Programra regisztráló és a demonstrációs futást teljesítő hallgatók részt vesznek egy sorsoláson, ahol többek között 2 db – természetesen az utazást is magába foglaló – belépőjegyet nyerhetnek a BL győztes Bayern München egyik mérkőzésére.

 

Időpont: 2014. május 12 (hétfő)  

14.00 Regisztráció

15.00 Rajt

15.15  A táv teljesítői között, ajándékok kisorsolása

Helyszín: Miskolci Egyetem, Főépület előtti terület

 

Az eseményre, közvetítés céljából, vagy akár sportos teljesítőként is, az Önök kollégáit is sok szeretettel várjuk!

A program a „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások fejlesztése a sport területén” című TÁMOP pályázati projekt keretében valósul meg.