MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2012. december 20., csütörtök 12:42

Folytatódott a KEK: 23. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) sorozat részeként december 14-16. között Székelyudvarhelyen került megrendezésre a 23. Erdélyi Labdarúgó Diákkupa az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetségének közös szervezésében.


Idén 20 csapat nevezett be Budapest, Gödöllő, Debrecen, Kolozsvár, Marosvásárhely, Sepsiszentgyörgy, Nagyvárad, Csíkszereda és Székelyudvarhely városainak egyetemistái közül. Ennek a tornának is célja és feladata, hogy a futsalon kereszül népszerűsítse a sportolást és remek lehetőséget teremtsen a Kárpát-medencében élő fiataloknak a találkozásra.

A négy darab ötfős csoportból csak az utolsó csapat esett ki, így a 16 között még mindenkinek volt lehetősége a szépítésre.

A legjobb nyolc közé a debreceni Ámen, a budapesti ELTE, a két sepsiszentgyörgyi ill. kolozsvári és csíki csapatok jutottak be. A debreceni csapattal a tornára érkezett a Magyar Labdarúgó Szövetség Futsal szakágvezetője, a volt székelyudvarhelyi ill. magyar válogatott edző Kozma Mihály is.

„A diákkupára benevezett magyarországi együttesek közül az ELTE SE jutott a legtovább, egészen az elődöntőig. Kolozsvárról minden egybevetve nyolc csapat érkezett, és akárcsak az ELTE, a Sixtynine is karnyújtásnyira volt a döntőbe jutástól. Ami a különdíjakat illeti, a legjobb kapusnak járó elismerést az ELTE gólvédője, Lelkes Péter zsebelte be, a hátvédek közül Jakab Barnát (Ifjúsági Sepsi) látták a legkiemelkedőbbnek a szervezők, az Éjszaka bajnoka cím a Zsuga FE-hez került, miközben a negyeddöntőig menetelő Sepsi`08 a Fair Play-díjjal vigasztalódhatott.” - írja a sportoldal.ro. A kisdöntő végeredménye: ELTE SE– Sixtynine 69 3–2, így az ELTE SE csapata az előkelő 3. helyet szerezte meg a tornán.

A címvédő Sepsi Ifjúság és a Sapientia csapatai csaptak össze a döntőben,melyből a Sapientia csapata került ki győztesen, a végeredmény 7–3. ” A mérkőzések kizárólag a sportszerűség keretein belül zajlottak, nem jellemezték durvaságok, szabálytalanságok a bajnokságot. Ezt is alátámasztja, hogy az elmúlt napokban 5–6 csapat is egyszerre bulizott a székelyudvarhelyi éjszakában” – mondta Görgicze Sándor, a torna egyik szervezője.

Gratulálunk a szervezőknek és kívánjuk, hogy legyen folytatása és a hagyomány tovább éljen.
A KEK következő fordulója március 22-23-án (a magyar-román világbajnoki selejtező idéjén) kerül megrendezésre Budapesten az ELTE-BEAC szervezésében.

Forrás, további képek: http://uh.ro/kepriport/556-a-csikiak-vittek-az-eldk-t/detail/23347-eldk2-11jpg?categ=0