MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2015. március 07., szombat 10:21

Elindult a KEK

Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke és a KEK fővédnöke jelenlétében indult el a VI. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája. 


„Nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek életében azok a legfontosabb mérkőzések, amiken részt vesznek“ – mondta a MEFS vezetője köszöntőjében az ELTE BTK Dékáni Tanácstermében szervezett megnyitón. A fővédnökök közül jelen volt prof. Dr. Karácsony András, a BEAC elnöke, aki arról szólt, hogy a KEK-nek köszönhetően a BEAC legalább 15 testvéregyesülettel büszkélkedhet, Szabadkától Révkomáromig, Sepsiszentgyörgytől Tusnádfürdőig. Beszédében a klub vezetője kiemelte, hogy óriási dolog, hogy a versengés mellett ezen a kupán rengeteg barátság születik. Szendrei József, a Joma Magyarország tulajdonosa és a KEK egyik főtámogatója felszólalásában arról mesélt, hogy miért fontos egy jelenlegi cégtulajdonosnak olyan célok mellé állnia, mint a KEK. „Nagy örömmel álltam a KEK mellé, mert azt hiszem, ez mutatja igazán a sport erejét. Lehetnek határok, lehetnek akadályok, a sport összeköt mindenkit.“ - közölte az egykori válogatott labdarúgó.

Ezután a KEK két szakmai partnere (az MLSZ és a MEFS) közül az MLSZ kötelékéből érkező Nyilasi Tibor beszélt arról, hogy milyen fontos a határon túli magyaroknak is a KEK. Az élő Ferencváros-legenda azt mondta: „2014-ben Dárdai Pál vezetésével játszottunk Bukarestben, és a mérkőzés közeledtével egyre izgatottabbá vált nem csak a honi, hanem a határon túli magyar közösség is. (…) Ezeket a futballistákat én még nem láttam ilyennek. Bármennyit keresnek és bármilyen gondtalan az életük, a mérkőzés közeledtével remegtek az izgalomtól, hogy ha valamikor, akkor most meg kell mutatunk.“

A csapatokat Simon Gábor és Pálffy László mutatta be: Beregszász, Révkomárom, Szabadka, Csíkszereda, Marosvásárhely, Kolozsvár, Brassó, Sepsiszentgyörgy, Gödöllő, Debrecen, Pécs és Budapest, valamint a három Kolozsvárról érkező ALUMNI és a többi budapesti öregdiák csapat.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/karpatmedenceikupa