MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. december 16., hétfő 21:28

Elhunyt Benkő Ákos

Nagy veszteség érte a magyar atlétikát. Életének 74. évében elhunyt Benkő Ákos mesteredző.


Benkő Ákos mesteredzőA testnevelő tanárként indult több mint 53 év, amit a kiváló szakember a sport szolgálatában töltött, megszámlálhatatlan emlékezetes sikert, kimagasló eredményt, példaként szolgáló teljesítményt adott a magyar sport, az atlétika számára.

Pályafutása kezdetén, a Galgahévizen majd Hatvanban eltöltött tíz-tíz év alatt testnevelő tanárként, edzőként sokoldalú diáksportot hozott létre, szakosztályt épített, megismertette a fiatalokkal a sport sokszínűségét, szépségét.

Ahogy nem egyszer mondta: mindig hitt abban, hogy lesz pálya, lesz gyerek, lesz csapat, lesz odafigyelés. Mindig hitt, küzdött és tanult. A sport iránti végtelen elkötelezettsége és magas szaktudással párosuló alázata kiemelkedő eredményeket hozott. Az olimpiai ötödik Pál Ilonától az Universiade győztes Deák Nagy Marcellig ívelő nemzetközi szintű tanítványok sora mellett, napjainkig azonos odafigyeléssel foglakozott a legfiatalabbakkal is.

Vezetőedzőként - a szakosztályt a legjobbak közé kormányozva - 15 évet töltött az MTK élén, majd 1995-től a kiváló utánpótlással és meghatározó felnőtt versenyzőkkel rendelkező GEAC elnöke, vezetője volt.

Sikeres munkáját elismerések kísérték, többek között a Magyar Atlétika Arany plakett, az Év edzője és még több állami és társadalmi kitüntetés jelezte a MASZ elnökségi tagként is tevékenykedő szakember eredményességét.

A nagy versenyeken kiválóan szereplők, a sokszoros válogatottak, a magyar bajnokok; a sportot megszerető és egész életükre irányt kapó tanítványok; az edzők és sportvezetők, a barátok, a sport világa megrendülten búcsúzik Benkő Ákostól.

 

Forrás: masz.hu