MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Le a kalappal a döntős férfi pólósok és Csere Gáspár előtt

Egyre kevesebb versenyszám van már csak hátra, a 272 arany legtöbbje már megtalálta a gazdáját. Ma abban a három sportágban is eredményhirdetésre került sor, ahol magyarok is indultak. Ezzel az összes egyéni sportolónk be is fejezte szereplését Gwangjuban a 28. Nyári Universiaden. 

Helebrandt Máté (HUN) 1:23.50

28. Nyári Universiade 7. versenynapjának (csütörtök) eredményei, Gwangju, Korea

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

Egy bronzérem és egy 5. hely az Egyetemisták Világbajnokságán!

Több szempontból is sporttörténelmi fordulatot értek el taekwondosaink Kínában. Hohhot városában a 13. és egyben utolsó egyetemista és főiskolás világbajnokság elismerést érdemlő magyar sikereket hozott. A sportág eredményességét igazolja, hogy jövő évtől állandó sportágként szerepelhet az Universiadekon. Bár a sportág fennállása óta Universiaden szereztek más sportolóink érmeket (2011: Kotsis, Tóth), egyetemi vb-ről most első alkalommal térhet haza éremmel a magyar csapat, s mivel ebben a sportágban - a tervek szerint - nem rendeznek több egyetemi világbajnokságot, több alkalom nem nyílik senki számára sem további taekwondos vb érmek megszerzésére.

Ducz Barbarba ötödik helyezett lett a Taekwondo Egyetemi Világbajnokságon

Bár Barbarának a szoros meccsen koreai ellenfelét nem sikerült legyőznie, azt a kitűzött célt, hogy pontszerző helyen végezzen kiválóan teljesítette.

Kotsis Edina bronzérmes lett az Egyetemi Taekwondo Világbajnokságon

A 2011-es Universiade bronzérmese, Kotsis Edina az Egyetemi Taekwondo világbajnokságon kiválóan küzdött, látványos csatákat vívott, s rendületlenül menetelt a dobogó felé. Bár az elődöntőben tajvani ellenfelét sajnos már nem tudta legyűrni, a kitűzött célt, a dobogós helyezést elérte, hiszen a világbajnokságon a dobogó harmadik fokára állhat. A Eszterkázy Károly Főiskolán tanuló, a taekwondo sportághoz kiváló adottságokkal rendelkező, 180 centiméter magas sportolónő világbajnoki bronzérmét 57 kg-ban szerezte meg.

Magyar éremesélyes utazik Kínába a Taekwondo egyetemi világbajnokságra

Idén Kínában, Hohhot-ban rendezik a 13. Egyetemi Taekwondo világbajnokságot, ahol a 2011-es Universiade bronzérmese, Kotsis Edina június 10-én, Dúcz Barbara június 11-én lép tatamira. A sportvezetők mindkettőjüktől legalább pontszerző helyet, Kotsis Edinától pedig érmet is várnak.

EOC Közgyűlés: Megszületett az Európai Játékok

Rómában, az EOC (Európai Olimpiai Bizottság, European Olympic Committees) 41. közgyűlése megszavazta és megalapította az olimpiai mozgalom újabb versenyrendszerét. A többi földrészhez hasonlóan az öreg kontinensen is megszületett az Európai Játékok (European Games).