MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Universiade-interjú Dr. Tóth Miklóssal, a MOB alelnökével

Dr. Tóth Miklós, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, a főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat vezetője és Fábián László, a MOB sportigazgatója, olimpiai bajnok öttusázó is elégedetten tért haza a kazanyi Universiadéról. Meglátogatták a sportlétesítményeket, a versenyhelyszíneket, élőben szurkolhattak a mieinknek, magyar sikereknek örülhettek. Megtapasztalhatták az Universiade légkört. Tóth Miklós immár másodjára.

Universiade: július 9-i összefoglaló és előrejelzés

A Blaskó Lili, Fazekas Eperke, Kiss Júlia, Koltai Kinga, Kovács Zsuzsanna, László Réka, László Zsófia, Tringer Sára, Vándor Csilla összeállítású magyar szinkronúszó csapat bronzérmes lett a kombinációs kűrben. A házigazda Oroszország és Japán mögött végzett Magyarország a harmadik helyen 78.070 pontszámmal. „Jól szerepeltek a lányok mind duóban (Kiss-Fazekas, 6. hely), mind combóban. Utóbbiban csapatunk jobb eredményt ért el mint a tavalyi Európa-bajnokságon. Ez előrelépés” – nyilatkozta a egyetemisport.hu -nak Horváth Erika edző.

Universiade: Bronzérmesek lettek a szinkronúszók kombinációban

A Blaskó Lili, Fazekas Eperke, Kiss Júlia, Koltai Kinga, Kovács Zsuzsanna, László Réka, László Zsófia, Tringer Sára, Vándor Csilla összeállítású magyar szinkronúszó csapat bronzérmes lett szabad kombinációban. A Horváth Erika edző által felkészített csapat a házigazda Oroszország és Japán mögött végzett a harmadik helyen 78.070 pontszámmal.