MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

Árvai Károly/kormany.hu

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportért felelős államtitkára és dr. Palkovics László, az EMMI felsőoktatásért felelős államtitkára adta át a sportcsillagok ösztöndíját az idei év díjazottjainak. Az eseményen jelen volt a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Székely Mózes, Fábián László, a MOB sportigazgatója és a díjazottak felsőoktatási intézményeinek rektorai is.

Eldőlt, kik kapják a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának nyertesei között szerepel a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség nagykövete, a háromszoros Universiade győztes, többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes, többszörös világbajnok úszó Cseh László és a 2013-as kazanyi Universiade győztes, kétszeres Európa-bajnok magyar judos Joó Abigél.

2015. november 09., hétfő 16:06

Még 5 napig lehet nevezni az Úszó MEFOB-ra

Még 5 napig lehet nevezni az Úszó MEFOB-ra

Cseh László, Takács Krisztián, Pulai Bence idén is biztosan ott lesz a 2015. évi Úszó Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB), amelyre november 14-ig várják a jelentkezéseket. A felsőoktatásban tanuló hallgatók versengését úszásban, idén a Császár-Komjádi Uszodában zajló felújítási munkák csúszása miatt a népligeti Vajda Péter utcában található FTC Uszodában rendezi meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS).

 

 

Cseh, Risztov, Sors és Verrasztó is indult az Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon

Nem túlzás állítani, hogy aki szombaton délelőtt kilátogatott a Császár-Komjádi Béla Uszodába, az úszósportág világklasszisaival találkozhatott az idei Egyetemi-Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon. Az olimpiai bajnok Risztov Éva, a londoni bronzérmes, 2011-ben háromszoros Universiade győztes Cseh László, a paralimpiai bajnok Sors Tamás, az Európa-bajnok Verrasztó Evelyn, továbbá Bernek Péter, Biczó Bence, Pulai Bence és Takács Krisztián egyaránt megméretették magukat a mezőnyben. A Cseh Lászlóval felálló BME uralta a mezőnyt, hat aranyéremmel nyerték a csapatversenyt.