MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. november 27., csütörtök 20:48

Kettős ünnep az egyetemi sportban

Kettős ünnep az egyetemi sportban

A mai napon egyszerre adták át a Tüskecsarnokot a lágymányosi egyetemi campuson és díjazták az év egyetemi sportolóit világversenyeken elért eredményeikért. A Tüskecsarnok délelőtti megnyitóján elhangzott, kormányzati cél a nemzetközi sportesemények Magyarországra hozatala, a díjátadón a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is.

5 magyar érem a Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokságon

Három ezüstöt és két bronzérmet szereztek a magyar fiatalok a fehéroroszországi Minszkben rendezett VI. Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokságon. A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által rendezett versenyen 19 olyan magyar sportoló szállt vízre, akik sportolói karrierjük mellett egyetemre, vagy főiskolára is járnak.

Egyetemista kajak-kenusok veszik birtokba Fehéroroszország vizeit

Augusztus 15-17. között a fehéroroszországi Minszk városában rendezik meg a VI. Kajak-kenu Egyetemi Világbajnokságot (EVB). A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által rendezett versenyen 19 kiváló magyar kajak-kenus száll vízre.

A 2013-as év legjobb egyetemi sportolóit ünnepelték

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közösen köszöntötte a 2013-as esztendő legjobb egyetemi sportolóit november 28-án az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az év egyetemi sportolója díjban részesültek a Kazanyi Universiadéról hazatért sportolók, köztük az aranyérmes Joó Abigél, Biczó Bence, Kiss Tamás, és a Vincze Balázs vezette férfi vízilabda csapat. A sportolók a kitüntetéseket dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkártól vehették át. Díjat kapott többek között világbajnoki címéért Szabó Gabriella olimpia bajnok, valamint az idén szintén világbajnoki aranyérmet szerző korábbi Universiade győztes vívóink, Szényi Péter és Rédli András. Az eseményen a legtöbb felsőoktatási intézmény és sportági szakszövetség képviseltette magát, korábbi világ- és olimpiai bajnokok, Universiade győztesek ünnepeltek együtt a fiatal bajnokokkal.

2013. július 18., csütörtök 09:57

Universiade: Valami véget ér…

Universiade: Valami véget ér…

A lehető legszebben fejeződött be a 27. Nyári Universiade a Tatár Köztársaság fővárosában, Kazanyban. A férfi egyetemi vízilabda válogatott legyőzte a profi játékosokkal felálló hazai orosz csapatot. A felsőoktatási hallgatók olimpiáján a Magyar Egyetemi Csapat 15 éremmel (4 arany-, 2 ezüst és 9 bronzérem) zárta a kazanyi Universiadét, a világ második legnagyobb multisport eseményét, ezzel az éremtáblázaton a 18. helyen végzett.

Universiade: Krivacevic Tijana és Szabó Petra a legjobb az olimpiai szintű Universiadén

A magyar egyetemi sport hatalmas elismerése, Kazanyban: Krivacevic Tjanát, a magyar női kosárlabda válogatott kiválósága lett a torna legeredményesebb játékosa, míg Szabó Petrát megválasztották a legjobb női kajakozónak, mivel a legtöbb pontot szerezte.

2013. július 15., hétfő 17:39

Universiade: Lám Bálint bronzérmes

Universiade: Lám Bálint bronzérmes

A kötöttfogású egyetemi birkózók is bemutatkoztak Kazanyban. Három magyar birkózó volt érdekelt a kötöttfogás hétfői napján. Lám Bálint menetelt a legtovább, egészen a 3-dik helyig. Kajak-kenuban, 500 méteren Szilvásy Nóra és Szabó Petra negyedik helye a legjobb eredmény.

Kazany-Budapest: Holnap délben landol az „aranygép”

Kedden, július 16-án, délben (11:55) érkezik az egyetemi sport ünnepéről, az Universiadéról Ferihegyre (2B) a magyar csapat két aranyérmese is.

Universiade: Hüttner Csaba és a magyar sportdiplomácia aranyérmes

Ma délelőtt a Tóth Attila Tas, Schenk Áron, Kovács László, Császár Gergely kajak-négyes bronzérmet szerzett 1000 méteren, holtversenyben a fehéroroszokkal. A célfotó alapján mindkét hajó harmadik 3:12:184-es időeredménnyel. Az első helyen férfi K-4-ben Oroszország végzett 3:08.558-al.

2013. július 14., vasárnap 09:49

Universiade: Még két bronzérem a kajakozóknál

Universiade: Még két bronzérem a kajakozóknál

A férfi kajak-kettesünk és kajak-négyesünk is bronzérmes lett 1000 méteren Kazanyban vasárnap délelőtt.

1. oldal / 2