MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. január 21., kedd 10:35

CHEER MEFOB 2014 - Felhívás

Várjuk a magyarországi felsőoktatási intézmények, egyetemi és főiskolai hallgatók jelentkezését, nevezését az I. CHEER MEFOB-ra.


CHEER MEFOB időpontja: 2014. 03. 08. (szombat)

MEFOB helyszíne: ELTE, Bogdánfy úti Sporttelep, 1117.Budapest, Bogdánfy út 10., A verseny szervezője az ELTE-BEAC.

MEFOB-al kapcsolatos információk: Kovácsik Rita, MEFS sportági referens (tel: +36 30 640-8301, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., web: hungariancheerunion.hu)

 

A Sport Accordnál idén májusban elfogadott sportággá vált a cheerleading, ami a 2016-os riói olimpián akár már bemutató sportágként is szerepelhet. Az egyetemi sport népszerűsítésének céljából a MEFS sportági szakreferensnek nevezte ki Kovácsik Ritát, az ELTE-BEAC Cheerleading és Aerobik Szakosztályának vezetőjét, a Magyar Cheer Szövetség alelnökét, az első magyar egyetemi cheer csapat megalapítóját. A MEFS célja ezzel a látványos, nagy figyelmet vonzó sportággal az egyetemi sport népszerűsítése és újabb intézményi csapatok megalakulásának elősegítése mind a cheer dance (táncos koreográfiák) mind a cheerleading (akrobatikus elemek, emelések, dobások) kategóriákban.

A rendezvény 2014. március 7-8-án kerül megrendezésre. Ez lesz az első MEFS által szervezett első Cheer Dance és Cheerleading MEFOB.

 

Az I. CHEER MEFOB-ra az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

Senior Cheer Dance; Senior Cheer Dance Double; Senior Cheer Team; Senior Groupstunt; Senior Partnesrtunt

A versenyen, hallgatói jogviszonnyal (ill. egy éven belül szereztek diplomát) rendelkezők versenyezhetnek a magyar egyetemi és főiskolai országos bajnoki címért, emellett Open kategóriában is indulhatnak azok a csapatok, ahol külsősök is szerepelnek.

 

A MEFOB előtt, 2014. március 7-én egynapos képzést, szakmai napot tart a magyar cheerszövetség, ahol Tony Hodges amerikai edző és több osztrák edző tart ismertető és felkészítőt a felsőoktatási intézményekben dolgozó kollégák, hallgatók, sportszervezők számára. A szövetség célja, hogy a képzés segítségével még mélyebben ismerkedhetnek meg a sportággal. A képzésen a gyakorlat mellett a cheer sport elméleti részével és sportszervezési feladataival is meg tudnak ismerkedni a résztvevők.

 

Képgaléria

{gallery}1613{/gallery}