MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2016. május 23., hétfő 14:37

Május utolsó hétvégéjén Kaposváron röplabda MEFOB döntő

Május utolsó hétvégéjén újabb rangos, országos sportesemény házigazdája lesz Kaposvár: itt rendezik meg a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) 2016. évi röplabda-döntőjét. A háromnapos eseményen négy női és négy férfi csapat vesz részt, és mindkét nem csatájában képviselteti magát a Kaposvári Egyetem együttese.


A Kaposvári Egyetem nem véletlenül pályázta meg, majd nyerte el a rendezés jogát: hosszú idő után fordult elő újra, hogy a nők és a férfiak is elverekedték magukat a négyes döntőig. Ezekben az  együttesekben csak olyan játékosok szerepelhetnek, akik egyetemi-főiskolai hallgatók, és nagy öröm, hogy a Fino bajnok és kupagyőztes csapatának és az 1. MCM-Diamant szintén élvonalbeli alakulatának több tagja is tanul az élsport mellett. A fiúcsapatot Bagics Balázs és Németh Ferenc neve fémjelzi, a hölgyeknél pedig szinte a teljes kezdőhatost olyan röplabdázók alkotják, akik alapemberei a Diamant NB I-es gárdájának.

 

A program május 27-én este, a technikai értekezlettel és a sorsolással indul a Kaposvári Egyetemen, a résztvevő csapatok pedig szombaton és vasárnap, körmérkőzéses lebonyolítási rendszerben döntik el a végső helyezések sorsát. A hölgyek a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában (szombaton és vasárnap egyaránt 9 órától), az urak pedig a kaposvári városi sportcsarnokban (szombaton 9 órától, vasárnap pedig 9.30 órától) lépnek majd pályára. Az első napon négy-négy, vasárnap pedig két-két meccset láthatnak az érdeklődők. Az eredményhirdetés várhatóan 13 órakor kezdődik a sportcsarnokban.

 
A rendezvényt a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Röplabda Szövetség és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egyaránt támogatja, a szervezési feladatokat pedig a Kaposvári Egyetem a Kaposvári Röplabda Akadémiával közösen végzi.

 

Résztvevő csapatok:

Férfiak:

  • Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
  • Debreceni Egyetem
  • Nyugat-Magyarországi Egyetem
  • Kaposvári Egyetem

 

Nők:

  • Szent István Egyetem
  • Pécsi Tudományegyetem
  • Eötvös Loránd Tudományegyetem
  • Kaposvári Egyetem