MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. május 29., csütörtök 12:08

Ezen a hétvégén a diákoké a pálya

A felnőtt világkupa után és a válogató előtt 1 héttel ezen a hétvégén a fiataloké a pálya. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Országos Diákolimpiát, valamint Főiskolai és Egyetemi Bajnokságot szervez Sukorón.


A Diákolimpián két szinten versenyeznek majd a diákok. Külön-külön futamokban állnak rajthoz a jelenleg versenyzési engedéllyel rendelkezők és a szabadidős sportolóként, versenyzési engedéllyel még, vagy már nem rendelkező tanulók.

Ugyanezen az eseményen, de külön versenyként kerül megrendezésre a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság, amelyen a felsőfokú oktatási intézmények hallgatói mérhetik össze felkészültségüket.

Ők versenyzői státuszuktól függetlenül együtt versenyeznek majd az alábbi számokban, amelyekben az első három helyezett éremdíjazásban részesül:

női kajak: K-1 500 méter, K-2 500 méter, K-4 500 méter

férfi kajak: K-1 500 méter, K-2 500 méter, K-4 500 méter

férfi kenu: C-1 500 méter, C-2 500 méter, C-4 500 méter

 

Az egyetemi és főiskolai sportolók számára ez a verseny - a bajnoki cím megszerzésén túl - jó felmérő lesz az Egyetemi- és Főiskolai Világbajnokság válogatója előtt. Ebben az évben a felsőoktatásban tanulók fő versenye augusztusban, Minszkben kerül megrendezésre.