MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. október 22., szerda 16:04

Fölényes BME győzelem a Tájfutó MEFOB-on

2014. október 17-19-én Zalaegerszegen és Döbröcén rendezték meg a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség megbízásából a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület (Göcsej KTFE) által rendezett Tájfutó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot (MEFOB).


A pénteki rövidtávú versenyen a Gébárti-tónál a nők közül elsőként Nagy Virág, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója ért célba 15:06 perces idővel. Egy perccel (16:44 perces idővel) mögötte második helyen ért be Szabó Erika, a Nyugat-magyarországi Egyetem (NYME) diákja, akit a BME-n tanul Császár Barbara követett 16:59 perces idővel. A férfiak mezőnyében a dobogó legfelső fokára Tölgyesi Tamás, a Miskolci Egyetem (ME) diákja állhatott 12:21 perces futamidővel. Az ezüstérmet szintén egy miskolci egyetemista, Tugyi Levente szerezte meg 12:39 perces idővel. Harmadik lett Péntek Mátyás, aki egy dániai egyetem hallgatója.

A Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi kampuszán rendezett szombati váltóverseny abszolút győztese a BME lett. A férfiak mezőnyében első helyen - kerek 1 órás futamidővel - a BME csapata végzett. A csapat tagja volt Sulyok Ábel, Kovács Bertalan és Bakó Áron. A dobogó második fokára a Miskolci Egyetemisták (Tugyi Levente, Fehérvári Zsolt és Tölgyesi Tamás) állhattak 1:04:35 órás idővel. Harmadik lett a Nyugat-magyarországi Egyetem csapata, Nagy Patrik, Iski Richárd és Kazal Márton, akik összesen 1:06:29 órás futamidővel értek célba. A nőknél is a férfiakhoz hasonlóan a BME csapata, Nagy Virág, Szokol Mónika és Weiler Virág, lett az első 1:07:02 órás idővel. Ezüstérmesek lettek a Semmelweis Egyetem (SE) hallgatói, Kinde Vanda, Cserkuti Dominika és Bertóti Regina, 1:08:06 órás idővel. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem női csapata, Vincze Rebeka, Faggyas Eszter és Zsigmond Vanda, a harmadik helyezést szerezte meg a váltóversenyen 1:15:11 órás idővel.

Vasárnap a normáltáv versenyszámára került sor, ahol a férfiaknál Bakó Áron (BME) ért elsőként célba 67:10 perc alatt. Másodikként Baumholczer Máté, a Pécsi Tudományegyetem diákja végzett, 71:48 perccel, a harmadik pedig Tölgyesi Tamás (ME) lett 72:26 perces idővel. A nők mezőnyében Bertóti Regina (SE) ért elsőként célba 72:21 perces idővel. Reginát 74:22 perces idővel Weiler Virág (BME) követte. Harmadik helyen Kinde Vanda (SE) ért célba 76:32 perc alatt.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nagy fölénnyel nyerte meg az intézményi pontversenyt a Semmelweis Egyetem és a Miskolci Egyetem előtt.

 

Képgaléria

{gallery}1871{/gallery}