MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2013. november 16., szombat 20:24

A csíkszeredai Sapientia is bekapcsolódott a magyar egyetemi sport szervezésébe

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem az immáron hagyománnyá vált Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának csíkszeredai állomását rendezte meg november 8-10 között.


Tizenkét egyetemi-főiskolai futsal csapat részvételével zajlott a két napos torna az idén májusban elhunyt Erőss Zsoltról elnevezett sportcsarnokban. 

Pénteken az egyetem aulájában megtartott ünnepélyes megnyitóra és sorsolásra, szombaton a csoportmérkőzésekre, vasárnap pedig az egyenes kieséses szakasz mérkőzéseire került sor.

A legjobb négy közé két magyarországi csapat is bekerült. A bronz mérkőzést a kolozsvári Babes-Bolyai hallgatói csapatával, a Góbékkal játszotta az ELTE-BEAC futsal csapata. 5-3-ra az ELTE-sek győztek, ezzel a bronzérmet ők vihették haza.

A döntőben a Sepsi 08 gárdája és a magyarországi egyetemi hallgatókból álló „válogatott” Tóber találkozott. Szoros küzdelemben, rendes játékidőben elért 2-2-es döntetlent követően a székelyföldi csapat győzedelmeskedett. A legjobb kapus Sajben Marcell (Tóber), a legjobb játékos Koffi Gábor (Góbék) lett, Reményi Roland pedig a gólkirályi címet vihette haza. A torna fair play díját a csíkszeredai Vikingek, míg az Éjszaka Ördöge (a legbulisabb csapat) címet a negyedik helyen végző Góbék kapta.

„A csíkszeredai Sapientia Erdélyi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata számára kiemelten fontos, hogy részese legyen a Kárpát-medencei felsőoktatási sportéletnek és annak szervezéséből is kivegye a részét” – nyilatkozta András Előd, a torna főszervezője. A következő tornát Székelyudvarhely rendezi. Az ötödik KEK-re Budapesten, pedig március 7-8-án kerül sor.