MEFS Facebook oldalMEFS Google+ oldalMEFS RSS csatorna

2014. április 01., kedd 19:13

Váratlanul sima nyíregyházi diadal

Főként az első és a harmadik negyedben nyújtott lehengerlő játékával a nyíregyházi női csapat tetemes előnyt szerzett a TF együttesével szemben.

Nyíregyházi Főiskola - TFSE 77-52 (25-9,14-19,20-9,19-15)
Nyíregyháza, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők, negyeddöntő 1. mérkőzés


Nyíregyháza: GÖMZE 8/3, POPENKO 22, Domokos, SÁNDORFI D. 33, PÁLL 15.Cs: Ozsváth
TFSE: Szalai 2, Szabados 9/3, BALSAY 18/6,  CZIVINGER 9/3, NÉMETH A. 11. Cs:  Bíró 7/3, Kovács A., Sándorfi R.

Mindkét együttesben akadtak hiányzók. A két csapat játékosainak többsége az amatőr NB I-ből ismerheti egymást. Nagy meglepetésre az első 10 perc igen egyoldalú játékot hozott, a nyíregyháziak htékony védekezést és remek dobóformát bemutatva szinte átrohantak a TF csapatán. A második negyedben rendezte sorait a fővárosi együttes, amely Balsay Anna vezérletével szünetig faragott hátrányán., így izgalmasnak ígérkezett a második félidő.

És mégsem olyan lett. Szünet után ismét jött a már korábban is igen eredményes Páll Vivien, Popenko Karolina, Sándorfi Dóra trió, amelynek tagjai szinte "szétlőtték" a TF védelmi állásait. A hazaiak játékához a jó dobóforma mellé hatékony védekezés is párosult. A keleti csoport harmadik helyén végző nyíregyházi lányok végül váratlanul nagy verést mértek a TF csapatára, 25 ponttal nyertek és a négy közé jutás egyértelmű esélyeseként utazhatnak a budapesti visszavágóra.